Tizenheten szöktek volna át a határon

Két nap alatt 17 határsértőt, algériai, moldovai, orosz és tunéziai állampolgárokat fogtak el a rendőrök a battonyai térségben – közölte a rendőrség csütörtökön.

MNO
2011. 08. 04. 16:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint a battonyai határrendészek és a mezőkovácsházai rendőrök öt helyszínen kisebb csoportokban érkező migránsokra bukkantak.

A mezőhegyesi vasútállomáson szerdán négy algériait tartóztattak fel, és aznap a városban két orosz és egy moldovai férfit is elfogtak a járőrök. Csütörtökön ismét a mezőhegyesi pályaudvaron intézkedtek három algériaival szemben.

Vargáné Szombati Andrea hozzátette: a határsértők a kihallgatásukon elmondták, hogy mindannyian egy román menekülttáborból indultak el, és Magyarországon keresztül Nyugat-Európába szerettek volna eljutni. A battonyai határrendészeti kirendeltség munkatársai a határsértők mindegyikét átadták az illetékes román szerveknek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.