Űrtáborban járt Szijártó

Szijártó Sándor kecskeméti középiskolai tanár képviselte az idén Magyarországot az amerikai nemzetközi űrtáborban, az alabamai Huntsville-ben.

MNO
2011. 08. 04. 18:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Asztronautikai Társaság (Mant) csütörtöki közleménye szerint az űrtáborban az Egyesült Államok minden államából az Év tanára cím nyertesei vesznek részt, ahogy más országokból is a legkiválóbb pedagógusok kapnak lehetőséget a részvételre. A korábbi években a huntsville-i űrtáborban részt vett a Mant diákpályázatának két-két győztese is, de 2011-től az amerikai fél már nem tudta vállalni a nemzetközi diákvendégek fogadását.

Szijártó Sándor a Mant 2009-ben kiírt tanári pályázatán nyerte el az űrtábori részvétel lehetőségét. Az egyhetes, intenzív űrkutatási továbbképzésre utazó magyarországi tanárt a Mant már másodszor választotta ki pályázat útján. Az elbírálás során a fő szempont az volt, hogy miként tudja a pályázat nyertese az űrtáborban elsajátított módszertani ismereteket hasznosítani oktatói munkájában.

Szijártó Sándor a kecskeméti Katedra Középiskola fizika–informatika szakos tanára, ahol szaktárgyain kívül már négy éve, tantárgyi keretek között tanít csillagászatot. 2007-ben sikeresen akkreditáltatta Magyarországon a csillagászatot mint érettségi vizsgatantárgyat, ennek köszönhetően a Katedra Középiskolában már két éve lehet csillagászatból érettségizni akár más iskolák diákjainak is. Eddig 69 diák tett sikeres érettségi vizsgát csillagászatból.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.