Véget ért a paksi álom, Égerék Skóciában búcsúztak Európától + Képek

Az MVM Paks háromgólos vereséget szenvedett a skót Hearts vendégeként csütörtökön a labdarúgó Európa Liga-selejtező 3. fordulójának visszavágóján, így 5-2-es összesítéssel kiesett.

MNO
2011. 08. 05. 6:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kizárólag magyar játékosokat foglalkoztató Tolna megyei alakulat búcsúja azt is jelenti, hogy a 2011/12-es szezon további részében egyetlen magyar csapat sem lesz érdekelt a nemzetközi kupaporondon.



Európa Liga-selejtező, 3. forduló, visszavágó:

Hearts (skót)–MVM Paks 4-1 (2-0)
Edinburgh, 12 ezer néző, V.: Robert Malek (lengyel)
gólszerzők: Stevenson (34., 45.), Driver (50.), Skácel (75.), illetve Böde (89.)
sárga lap: Éger (9.), Bartha (28.)
Hearts: Kello – McGowan, Zaliukas (Hamill, 46.), Mrowiec, Grainger – Black, Jónsson, Stevenson, Driver (Skácel, 63.) – Templeton, Elliott (Sutton, 14.)
Paks: Csernyánszki – Heffler, Éger, Fiola, Báló – Bartha, Böde, Sipeki, Sifter – Kiss T. (Montvai, 79.), Magasföldi (Csehi, 55.)

Kölcsönös puhatolózással, erőfelméréssel indult a mérkőzés, a játék nagyrészt a mezőnyben folyt, de mindkét oldalon akadtak lehetőségek. A vezetést a Hearts szerezte meg egy szöglet után, Stevenson fejesével, ráadásul a félidő utolsó percében a skótok középpályása ismét betalált, ezzel szinte lehetetlen feladat elé állítva a magyar együttest.



(Fotók: Reuters)

A második játékrészben öt perc után – bár nem kezdett rosszul a Paks – ismét a hazaiak voltak eredményesek, majd egy kicsit megélénkült a Tolna megyeiek játéka, 15 perccel a lefújás előtt azonban újra a Hearts szerzett gólt, végleg eldöntve ezzel a továbbjutás sorsát. Böde gólja csak a szépségtapasz volt a Paks számára.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.