Vízummentesen utazhatnak a magyarok

Vízummentesen utazhatnak Thaiföldre jövő csütörtöktől a magyar turisták, amennyiben az ott tartózkodás harminc napnál rövidebb ideig tart – tájékoztatta a Külügyminisztérium csütörtökön az MTI-t.

MNO
2011. 08. 04. 11:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A thai kormány döntése alapján a harminc napot nem meghaladó, turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok mentesülnek a vízumkötelezettség alól augusztus 11-től – olvasható a közleményben.

Abban az esetben viszont csak 15 napra érvényes a vízummentesség, ha a turista nem légi határátkelőhelyen lép be Thaiföldre.

A nem turista célú, illetve a harminc napot meghaladó tartózkodáshoz továbbra is vízum szükséges, ezt a Thaiföldi Királyság budapesti nagykövetségén lehet igényelni. A hatályos thai törvények szerint tartózkodási engedély hiányában külföldi állampolgárok 180 napon belül legfeljebb 90 napot tölthetnek az országban.

Thaiföld kormánya május 3-án határozott a Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia és Liechtenstein állampolgárainak nyújtandó vízummentességről – tájékoztatott a magyar külügyi tárca, amely mérföldkőnek nevezte a döntést a két ország kapcsolataiban, egyben üdvözölte, hogy azt az első félévi soros magyar uniós elnökség idején hozták meg.

A thai nagykövetség konzuli osztályán úgy tájékoztatták az MTI-t, hogy a vízumdíj eddig 30 euró volt egyszeri belépésre. A turistaszezon novembertől márciusig tart, éves szinten 10-12 ezer magyar utazik Thaiföldre.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.