időjárás 16°C Fatime 2023. június 5.
logo

A vezércsere felfüggesztve

2002.06.17. 23:00

Koalíciós megegyezés hiányában tegnap elhalasztották a Magyar Villamos Művek (MVM) Rt. vezetőinek leváltását. Belső információk szerint az MSZP és az SZDSZ még nem tudott megegyezni az új vezérkar összetételében, ezért az áramszolgáltató közgyűlését felfüggesztették.

Felfüggesztették és változatlan napirenddel július 2-ra halasztották tegnap a tulajdonos Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. javaslatára az MVM Rt. tegnapra összehívott, rendkívüli közgyűlését. Az MVM közgyűlésének összehívását május 6-án Faragó Csaba, az ÁPV Rt. azóta menesztett elnök-vezérigazgatója kezdeményezte, mert az MVM többségi tulajdonában lévő Vértesi Erőmű (Vért) Rt. élettartam-meghosszabbítási és környezetvédelmi programjának elkezdése és finanszírozása kapcsán ellentét alakult ki az ÁPV Rt. és az MVM Rt. vezetői között. A Vért Rt. retrofit programja 20,3 milliárd forintba kerül, amelynek elvégzését érvényes kormányhatározat támogatja.
Az időközben bekövetkezett kormányváltás minden eddiginél nagyobb hatású vezetőcserét eredményezett a magyar gazdaságban, amelynek egyik következő állomása a hazai villamosenergia-ellátásban meghatározó szerepet betöltő Magyar Villamos Művek Rt. vezetőinek leváltása. Szakértők szerint ez a lépés megnyithatja az utat az MVM privatizációja előtt, amelyet minden lehető eszközzel igyekezett meggátolni az előző kormányzat. Információink szerint az MVM elnöki posztjának várományosa Lengyel Gyula, a cég korábbi vezérigazgatója, ám az új vezérigazgató személyéről még nem sikerült megegyezniük a koalíció pártjainak, ezért halasztották két héttel későbbre változatlan napirendi pontokkal a közgyűlést.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.