Százmilliót kapott a párt

2010. 03. 18. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyarok Egymásért Szövetsége valóban kapott százmillió forintos támogatást a C. C. Soft Kft.-től még 2008-ban, és ezt az összeget a párt működésére, rendezvények szervezésére fordították – erősítette meg tegnap lapunk érdeklődésére Földesi-Szabó László, a párt alapítója és paksi képviselőjelöltje.
(Tegnap egyébként felfüggesztette a büntetőeljárást a Fővárosi Bíróság az Egymásért-ügy elsőrendű vádlottja ellen, aki Földesi-Szabó László. Az Egymásért alapítvány csempészettel és sikkasztással vádolt kuratóriumi elnöke ugyanis az említett párt színeiben képviselőjelölt lehetett, s így a választások végéig mentelmi jogot szerzett.)
A C. C. Soft Kft. neve a BKV-botrányban is felvetődött, ugyanis ez a cég nyerte el a szentendrei HÉV-vonal utastájékoztató rendszerének kiépítésére kiírt közbeszerzési eljárást. Azonban a közlekedési vállalat belső jelentése megállapította, hogy alkalmatlan rendszert építettek ki, és kifogásolták, hogy a C. C. Soft ugyan 85 milliós ajánlattal nyerte el a munkát, de a szerződés összegét később 99 millió forintra módosították. Balogh Zsolt, a BKV volt megbízott vezérigazgatója a cég nevének említése nélkül lapunknak azt mondta, Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes arra utasította őt, hogy a BKV fizesse ki a többletköltségeket.
Földesi-Szabó László közölte: az informatikai cégtől kapott százmilliós támogatás és a BKV-tender között semmilyen összefüggés nincs. A képviselőjelölt nem tartotta furcsának, hogy egy informatikai vállalkozás ekkora összeget ad, a párt és az Egymásért alapítvány esetében is megszokott volt, hogy milliós támogatások érkeznek.
Egervári Ajtony, az informatikai cég ügyvezetője az Origónak azt mondta: meggyőződésből adtak pénzt a pártnak, mivel annak fontos szerep juthat a kialakult „politikai űrben”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.