Lezárják a nyomozást a szóvivői lap ügyében

2010. 04. 23. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Befejezéséhez közeledik a nyomozás a kormányszóvivői honlap ügyében – tudta meg lapunk a BRFK sajtóügyeletén. Mivel a vizsgálat határideje napokon belül lejár, és gyanúsítottja továbbra sincs az ügynek, ezért mindez azt jelentheti, hogy a rendőrség a nyomozás megszüntetésére készül. A BRFK tájékoztatása szerint valamennyi, a szóvivői portállal kapcsolatos dokumentumot beszereztek, tanúkat hallgattak ki, illetve szakértő bevonásával vizsgálták a beruházás értékarányosságát. A Magyar Nemzet azon kérdésére, hogy mit állapított meg a szakértő, a rendőrség azt válaszolta: ezt nem hozzák nyilvánosságra.
Mint emlékezetes: körülbelül 200 millió forintba került a kormányszóvivői portál, amelynek ügyében még 2008 szeptemberében indult nyomozás a BRFK gazdaságvédelmi osztályán. Mint kiderült, a kancellária a piaci ár többszöröséért vásárolt informatikai eszközöket a Kormányszóvivő.hu internetes oldalhoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.