A CEMI nem tud a vizsgált szerződésekről

2010. 05. 14. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BKV-botránnyal és a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. irányított közbeszerzései kapcsán hírbe hozott CEMI Kft. ügyvezetője tegnapi sajtótájékoztatóján kiemelte: sajnálják, hogy a politika foglalkozik a cégükkel, ők ugyanis nem politizálnak. Vadas László rámutatott: nem tudnak arról, hogy a BKV-val kötött szerződéseiket vizsgálná a rendőrség, ugyanis az efelől érdeklődő levelükre a BRFK még nem válaszolt. Lapunk viszont korábban megírta: a rendőrség ezeket a szerződéseket is górcső alá vette. A CEMI neve az FKF-ügyben is felbukkant, miután Bielek Péter, a „Főkefe” vezérigazgatója a rendőrségen tanúként azt vallotta: Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes kérte meg arra, hogy szerződjön a céggel. Arra a kérdésünkre, nem tartja-e rossz ajánlólevélnek a korrupciós ügyekbe belebukott Hagyó pártfogását, Vadas László azt válaszolta: sokan ismerik a CEMI eredményeit, és ezért sokan ajánlhatták, hogy kössenek velük szerződést, de azt elképzelhetetlennek tartja, hogy Hagyó utasította volna az FKF vezetőjét az ő megbízásukra.
A CEMI ügyvezetője kiemelte: három esztendő alatt, 2007 és 2010 között közel 18 milliárd forintot spóroltak meg ennek a három fővárosi tulajdonú cégnek az átvilágítás utáni szerkezetátalakítási és hatékonyságnövelő javaslataikkal. Ezek egy része létszámleépítésre vonatkozott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.