Baljós jelek uniós elnökségünk előtt

Négy, a balliberális holdudvarhoz tartozó hetilapot jelölt meg az Európai Bizottság budapesti képviseletét vezető – az SZDSZ és az MSZP feltétlen hívének tartott – Szűcs Tamás, ahol célszerű lenne hirdetéseket elhelyezni a 2010. január 1-jétől kezdődő féléves magyar elnökség idején.

Lovas András
2010. 10. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglehetősen baljós jelek kísérik felkészülésünket Magyarország uniós elnökségére: nemcsak a korábbi kormány nem biztosított kellő pénzügyi forrásokat, de annak az árnyoldalai is megmutatkoznak, hogy a Gyurcsány– Bajnai-kormányok alatt működő Külügyminisztérium állította össze a magyar uniós elnökségi stábot, valamint hogy az Európai Bizottság budapesti képviseletét az a Szűcs Tamás vezeti, aki Balázs Péter és Kovács László volt MSZP-s uniós biztosok kabinetjében dolgozott.
Lapunk Brüsszelben a napokban kapott tájékoztatást arról, hogy az SZDSZ és az MSZP feltétlen hívének tartott Szűcs Tamás misszióvezető listát küldött a bizottságnak arról, hogy mely hetilapokban tartaná célszerűnek a 2010. január 1-jétől kezdődő féléves magyar elnökség idején hirdetéseket elhelyezni. A megnevezett négy hetilap a HVG, a 168 Óra, az Élet és Irodalom, valamint a Magyar Narancs.
Megkerestük Geges Adriennt, a budapesti képviselet sajtófőnökét, aki azt mondta, ő erről nem tud, és hogy írásban küldjük el a kérdést. Az október 14-én írásban elküldött kérdésre választ nem kaptunk annak ellenére, hogy a válaszadást írásban és szóban többször sürgettük anélkül, hogy Geges Adriennt később el tudtuk volna érni.
Ugyancsak nem igazán megnyugtató jelként értelmezhető az, hogy a Külügyminisztérium szeptember elején Mányik Júliát küldte Genfből a brüsszeli uniós képviseletre protokollosként. Mányik Júlia korábban a brüsszeli állandó (uniós) képviselet sajtótanácsosaként a legdurvábban diszkriminálta lapunk és a Hír TV tudósítóját, amely miatt Szájer József, a magyar néppárti delegáció akkori vezetője levélben tiltakozott a nagykövetnél.
A Külügyminisztérium sajtófőosztályát egy hete kérdeztük meg arról, hogy Mányik Brüsszelbe küldésekor tisztában voltak-e a diplomata korábbi, diszkriminatív munkájával, amelyről annak idején lapunk is számot adott. Válasz a Bem rakpartról sem érkezett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.