Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Bulvár

2011. 09. 23. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A celebvilág legfrissebb rágcsálnivalója a hat év börtönbüntetéssel sújtott Damu Roland. Csak úgy ömlik a bulvárból. Hétfőn született az elsőfokú elmarasztaló ítélet, azóta róla szólnak a színes hírek, ki szörnyülködik, ki tapsikol, van, aki gyűjtést szervezne a padlóra került sorozatszínésznek, mások felpofoznák… Ami kétségtelen: Damu Roland – Gyurcsány Ferenc mellett – a hét embere lett idehaza. (El lehet képzelni a mércét.)
Nem tisztünk megítélni, jogosan kapta-e szigorú büntetését a művész, egyáltalán elkövette-e a gyalázatos erőszakot az őt feljelentő Palácsik Tímeán, avagy ártatlan, ahogyan ő állítja. A mi szerepünk annyi, lamentáljunk keveset: jól van-e az, hogy Buci színművész úr után Roland kolléga ügyéből is országos csinnadratta látszik kerekedni? Szolgálja-e a közjót, a nemzet gyarapodását, igényessé épül-e a szellem attól, ha egy ország kezd el gondterhelten vakarózni, mitől futott zátonyra az álompáros bimbódzó kapcsolata? (Az egyik változat szerint a magyar Rómeó módszeresen verte az ő Júliáját, aki viszont notórius hazudozó. Más meg azt mondja, végtelen szerelemben éltek, nem igaz, hogy vádlott le szokta rúgni sértettet a lépcsőn…) Ha valamiért mégis érdemes cikkeket, riportokat fabrikálni Damuékról, az a dolgok sajtótörténeti része. Kell az utókornak valamiféle hátrahagyott dokumentáció arról, mi minden hozta lázba eleiket a kacifántos huszonegyedik században.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.