Reggeli puszi

2011. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bennünket is nyomasztó kérdést tett fel önmagának Stohl András a tegnapi Blikkben: Ki fog reggeli puszit adni Franciskának? Mert ez itt a nagy kérdés, ne is cifrázzuk, minden más mellékes. Ő, a tékozló színművész majd bevonul a börtönbe, az egy dolog, de azzal most nem kell törődni, ő majd leüli valahogy a kiszabott hónapokat, ez nem is érdekli igazán, úgy kell neki – csak hát, ugye, a Franciska; ki ad majd szegénykémnek reggeli puszit, ha egyszer a papa bent lesz a zsiványok között… Ő még csak megoldja valahogy, végigkínlódja az éjszakákat, megtanul küblin ülni, csajkából enni, de hát a pici… (Beszédes a mellékelt fotó is, a hároméves csöppség ott ül a kesergő papa karján, s mutat valahová, talán éppen a zárka felé…) Ilyen erővel azon is elmerenghetett volna a színművész, kitől kapott volna nagypapa-puszit Kaincz Pál unokája, ha a 78 éves ember ott marad a fóti úti árokban azon a hajnalon, ha nem ússza meg egy „sima” megnyomorodással…
– Ki fog reggeli puszit adni Franciskának? – sóhajt ránk Stohl Buci a bulvárlapból. Vajon milyen puszira gondol a papa? Maligánfokosra vagy amszterdami hangulatúra? Muslincásra vagy kómásra? És kér-e ezekből Franciska? Félő, hogy művész úr odabent egy ideig legfeljebb a tetovált Bélának adhat puszit (ő már nem karon ülő), esetleg Máriónak, a visszaeső zsebesnek… Csak nagyobb baj ne érje!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.