Cirill atya szerint az újdonság ét- és tejcsokoládés változatban készül, s gyógynövény-, illetve keserűlikőr adja a töltelék krémjének aromáját.
A likőröket több száz éves receptek nyomán Agárdon készítik. A gyógynövény likőrnél 15-féle gyógynövényt használnak, ezeket Pannonhalmán termesztik, illetve a környéken gyűjtik. Magát a csokoládét a főapátság közreműködésével a gyulai Kis Kézműves Kft. állítja elő.
A táblás csokoládé a latin Atque nevet kapta, amely magyarul az „és” szót jelenti.
Ezt a kötőszót mindig összetett mondatoknál használják, amikor a hangsúly a mondat második felére esik – magyarázta az apátság perjele. Hozzátette: a csokoládénál is kevésbé lényeges az első mozzanat, amikor kézbe veszi az ember, sokkal fontosabb a második, amikor beleharap és megérzi az ízét. A csokoládé iránti érdeklődést most tesztelik Pannonhalmán a főapátságot felkereső vendégek körében – mondta Hortobágyi Cirill perjel.
(mti)
Peszkov: Kijev és a Nyugat elutasítja a diplomáciai megoldást
