Itt a likőrrel töltött bencés csoki

2007. 05. 17. 12:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cirill atya szerint az újdonság ét- és tejcsokoládés változatban készül, s gyógynövény-, illetve keserűlikőr adja a töltelék krémjének aromáját.

A likőröket több száz éves receptek nyomán Agárdon készítik. A gyógynövény likőrnél 15-féle gyógynövényt használnak, ezeket Pannonhalmán termesztik, illetve a környéken gyűjtik. Magát a csokoládét a főapátság közreműködésével a gyulai Kis Kézműves Kft. állítja elő.

A táblás csokoládé a latin Atque nevet kapta, amely magyarul az „és” szót jelenti.

Ezt a kötőszót mindig összetett mondatoknál használják, amikor a hangsúly a mondat második felére esik – magyarázta az apátság perjele. Hozzátette: a csokoládénál is kevésbé lényeges az első mozzanat, amikor kézbe veszi az ember, sokkal fontosabb a második, amikor beleharap és megérzi az ízét. A csokoládé iránti érdeklődést most tesztelik Pannonhalmán a főapátságot felkereső vendégek körében – mondta Hortobágyi Cirill perjel.

(mti)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.