Belügyminisztérium: példa nélküli tájékozatlanság az LMP-nél

A Belügyminisztérium cáfolja, hogy pécsi középiskolákban vetítenék a nők elleni erőszakról szóló rendőrségi kisfilmeket.

RZ
2014. 12. 21. 13:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A minisztérium vasárnap ezt azzal összefüggésben közölte az MTI-vel, hogy Szél Bernadett, az LMP társelnök jelezte, nyílt levélben fordul Pintér Sándor belügy- és Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez annak érdekében, vonják vissza a nők elleni erőszak áldozatait felelőssé tevő rendőrségi kampányfilmeket, és állítsák le a vetítésüket a pécsi középiskolákban.

A Belügyminisztérium azt írta: az LMP-s politikus közleménye „példa nélküli tájékozatlanságról” tanúskodik, mert a rendőrség nem vetíti a Selfie című kisfilmeket a pécsi középiskolákban, azokat a rendőrség saját honlapjáról eltávolította.

A tárca emlékeztetett arra, hogy Szél Bernadett írásbeli kérdésére Pintér Sándor december 11-én egyértelműen és félre nem érthetően közölte: „sajnálattal kell megállapítania, hogy a kisfilmek nem teljesítették a velük elérni kívánt, vitathatatlanul nemes célt”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.