Csodájára járnak majd a józsefvárosi rendelőnek

A másfél milliárdos fejlesztés a tervek szerint az év végére valósul meg.

MA
2015. 01. 21. 12:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fejlesztés a józsefvárosiak egészségbiztonságát szolgálja, egy korszerű épület és profi egészségügyi ellátás várja majd őket – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Kocsis Máté polgármester. Felidézte, hogy az elmúlt években az intézmények többségét és a közterületeket felújították, a szakrendelővel azonban még adósak voltak. Következő lépésként a társasházak felújítására fordítanak forrásokat.

A másfél milliárdos beruházáshoz 970 millió forint Széchenyi-pályázati forrásból származik, 285 millió forintot a Belügyminisztérium biztosított és további 255 millió forint a VIII. kerületi önkormányzat önrésze.

Kocsis Máté szavai szerint nem csak energetikai és rendelőfelújítást jelent a beruházás, de a szolgáltatások bővítését, új, korszerű gépek beszerzését is. Javulnak a dolgozók munkakörülményei, és a polgármester várakozásai szerint csökken az évi 325 ezer orvos-beteg találkozó is. Hozzátette: bízik abban, hogy az Auróra utcai szakrendelő budapesti kerületi szinten is egyedülálló létesítmény lesz felszereltségével és ellátásaival.

A felújítás idején a betegellátás folyamatos lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.