A kórházakban maszekolnak az orvosok

Sok doktor egyszerre nyújt közfinanszírozott szolgáltatást valamelyik közintézményben és tart fenn magánrendelést.

MTI
2016. 02. 27. 7:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap írása szerint a 2014-es törvény nem számolta fel azokat a zavaros viszonyokat, amikor az alkalmazott orvosok állami eszközökkel és forrásokkal nyújtanak magánszolgáltatásokat, sőt ami korábban a szürke zónában volt, mostanra a feketébe csúszott.

Sok orvos egyszerre nyújt közfinanszírozott szolgáltatást valamelyik közintézményben és tart fenn magánrendelést, s a kettő között úgy mozgatja a betegeket, ahogy az anyagilag a legjobban megéri – írja a Népszabadság.

A lap hivatkozik Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász felmérésére, amelyből kiderül, hogy a magán-egészségügyi költség 2012 óta erősen növekedett. 2014-ben már a lakosság 46 százaléka fizetett valamilyen ellátásért, s míg 2012-ben 33 ezer forintot, addig most már 54 ezer forintot hagy egy beteg átlagosan a magánegészségügyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.