Együtt: Trükkös átverés Orbán tízpontos akcióterve

Szigetvári Viktor szerint a kormányfő külföldön igazodni próbál, itthon folytatja a megosztó hergelést.

MNO
2016. 04. 16. 8:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerinte a miniszterelnök „fenn akar tartani egy már működésképtelen rendszert ahelyett, hogy megerősítené és megreformálná. És közben a befogadás, az integráció kérdésével nem foglalkozik”.

Az elnök szerint Orbán Viktor „nem tekinti embernek a menekülteket”, és a tízpontos akcióterv „nem megoldja a menekültválságot, hanem afrikai és közel-keleti válsággá alakítja”.

„Elolvasva Orbán Viktor javaslatait, számos magától értetődő dolgot tartalmaz. Olyan kezdeményezéseket, amelyeket az Európai Unió minden józan pártja és kormánya támogat. És olyanokat is, amelyeket éppen Orbán hagyott teljesen figyelmen kívül 2015-ben” – írja, példaként említve a „tízezrével”, „regisztrálatlanul” átengedett menedékkérőket Magyarországon Ausztria felé. „Cinikus hazugság így most a dublini egyezmény újraélesztéséről beszélni, ha közben épp a magyar miniszterelnök volt az, aki – mások mellett – boldog örömmel verte szét a dublini egyezmény még működő elemeit tavaly nyáron. De a régi schengeni és dublini egyezményekhez nincs visszatérés. Téved Orbán Viktor, amikor a tegnapelőtt szabályait akarja átvinni holnapra és holnaputánra.”

Szigetvári emiatt egy „szorosabban együttműködő, erősebb szövetségi jogköröket teremtő Európai Unió” mellett teszi le a voksát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.