Esténként leáll a tömegközlekedés a Széll Kálmán téren

Április 18–21. között este kilenc órától több villamos helyett pótlóbusz közlekedik a Széll Kálmán téren.

MNO
2016. 04. 15. 17:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BKK azt írja, a Széll Kálmán tér felújítása a végéhez közeledik, de néhány művelet még hátravan, ennek egyike a Várfok utcai villamosalagút kifestése. A szakemberek ezt a munkát fogják elvégezni április 18. és 21. között, emiatt este kilenc órától nem közlekedik az 56A és az 59A jelzésű villamos. Előbbi helyett a BKK a 61-es villamos használatát ajánlja a Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között, onnan a Móricz Zsigmond körtér felé az 56-os pótlóbusszal lehet utazni. Az 59A villamos helyett az említett időszakban az 59-es pótlóbusz közlekedik a Széll Kálmán tér–Mindszenty József bíboros tér viszonylatban.

További forgalmi változás, hogy a 17-es villamos a Savoya Park felől csak a Móricz Zsigmond körtérig, a Bécsi úti végállomástól pedig a Széll Kálmán térig közlekedik. A 61-es villamos rövidített útvonalon, Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között közlekedik, onnan a Móricz Zsigmond körtér felé és visszafelé is a 61-es pótlóbusz vehető igénybe.

A BKK kiemeli, hogy az érintett járatok pótlása miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak, így új jegyet nem kell lyukasztani, a már kezelt jegy kezeletlen, számkocka nélküli oldalát kell átszállás után kilyukasztani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.