Hatalmas fekete zászlót terített ki a PM a Parlamentnél

Véleményük szerint katasztrófa fenyegeti a magyar egészségügyet.

MTI
2016. 04. 15. 11:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PM szervezésében nem sokkal délelőtt 11 óra után mintegy kéttucatnyian – az Országgyűlési Őrség felszólítása ellenére – átléptek a lépcsőt a tértől elválasztó láncon, majd leültek a kiterített zászló szélére.

Szabó Tímea társelnök újságíróknak azt mondta: közösen vállalnak szolidaritást a kórházi dolgozókkal, és közösen tiltakoznak az egészségügy tarthatatlan állapota miatt. A független képviselő felemelte szavát a kormány „embertelen és szívtelen politikája” ellen. Hozzátette: az orvosok és az ápolók egyharmada már külföldre menekült, az intézményekben nincsenek meg az ellátáshoz szükséges eszközök, a betegek pedig „lassan meghalni járnak a kórházakba”.

A társelnök bejelentette: pártja pénteken petíciót indít és aláírásgyűjtésbe kezd annak érdekében, hogy a kormány tegye vissza az egészségügybe az elmúlt öt évben kivett 400 milliárd forintot, az ágazat dolgozóinak biztosítson „emberhez méltó béremelést”, mindent tegyen meg a kórházi fertőzések visszaszorításáért, szüntesse meg a várólistákat és pótolja a hiányzó háziorvosokat.

A rendőrség helyszínre érkező munkatársai délután negyed egy körül többször is felszólították a lánc Parlament felőli oldalán tartózkodókat, hogy vessenek véget a demonstrációnak. Miután továbbra sem voltak hajlandóak elhagyni a helyüket, a rendőrök a többségüket ölben vitték el oldalra és felvették az adataikat, de nem állították elő őket. Szabó Tímea, aki a saját lábán ment a rendőrökkel, az újságíróknak azt mondta, az ő adatait is felírták. Ezt követően a láncon kívül álló aktivisták összehajtották a fekete zászlót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.