Sándor Máriát meggyőzték

A reggeli demonstráció meggyőzte a fekete ruhás nővért, hogy érdemes folytatnia mozgalmát.

FB
2016. 04. 15. 13:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április 2-án jelentette be a fekete ruhás nővér, hogy feladja a küzdelmet, majd két nappal később már azt mondta, ha az április 15-i tüntetésen „befeketedik az ágazat” – azaz egységbe kovácsolódik –, akkor lesz miért folytatni.

A pénteki tüntetéseken ugyan nem volt egyszerű az egészségügyi dolgozók dolga, Sándor Mária a Hír TV-nek még azt nyilatkozta, hogy sok helyen a szolidaritást jelző fekete pólókat levetették a dolgozókkal, a kórházakra éjszaka kitűzött fekete szalagokat pedig sok helyen leszedték reggelre.

Ám a péntek reggeli, kétórás szolidaritási akció összességében meggyőzte Sándor Máriát arról, hogy érdemes folytatnia mozgalmát – jelentette be a Népszabadságnak. Az Indexnek is nyilatkozott, eképpen: „Én azt érzékeltem, hogy megmozdult az ország. ( ) Akármilyen fáradt vagyok, menni kell tovább.Folytatom! Még erősebben!”

A fekete ruhás nővérről ebben a cikkünkben meséltünk bővebben.

Névjegy

Sándor Mária 1973-ban született, Budapesten, a Kossuth Zsuzsanna Egészségügyi Szakközépiskolában végzett 1991-ben, csecsemő- és gyermekszakápolónak tanult. Ezt követően elvégezte a Győri Hittudományi Főiskolát. Dolgozott a II. Számú Gyermekgyógyászati Klinikán, az Amerikai úti gyermek-idegsebészeti osztályon, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet gyermek-szívsebészeti intenzív osztályán, az I. Női Klinika Perinatális Intenzív Centrumában, az Egyesített Szent István és Szent László Kórházban, végül a Péterfy Sándor utcai kórház koraszülöttosztályán. Férjezett, egy kislány édesanyja. (K. Sz.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.