Elmegy a Pride-ra a volt KDNP-s

Lukácsi Katalin a Facebookon közölte, ott lesz a szombati melegfelvonuláson.

MN
2017. 07. 05. 14:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Szembe akarok nézni saját előítéleteimmel. És mert nemcsak az élet, hanem a keresztény szolgálat is a komfortzónán kívül kezdődik” – írja a KDNP-ből a tavaszi tüntetések idején kilépett politikus. Majd kifejti: „Sok keresztény azon háborog, hogy egy pride-on mindig akad, aki gúnyt űz a vallásból, és ezért megütközhetnek azon, egy keresztény mit keres ott (egyébként messze nem én vagyok az egyetlen, pláne nem az első). A valláskritikus megmozdulásoknak kéznyújtással és nem ökölrázással lehet elejét venni. Régóta szorongat és aggaszt az, hogy az azonos neműek házassága ügyében a keresztény emberkép nyugati társadalmainkban bukásra áll. Ezt tudomásul kell venni.”

Majd úgy folytatja: „Valaha a politikai katolicizmus a polgári házasság intézménye ellen is harcot hirdetett. Most a polgári házasság védelméért kelnek harcra. Változnak az idők.”

Lukácsi Katalin érthetőnek és természetes kezdeményezésnek tartja a Pride-ot. Szerinte azon Jézus is részt venne. Bejegyzését azzal zárja: „Részvételemmel szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy tudjunk indulat- és félelemmentesen viszonyulni a témához. És hogy politikai, világnézeti vitáinkat, múltból fakadó sérelmeink csatáit ne egyes közösségeink kárára vívjuk meg.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.