Orbán Viktor: A pápa szerint sem lehet relativizálni a család fogalmát

Gyurcsány nem meghallgatta, hanem megverette az embereket – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Kincses Krisztina-Máté Patrik
2021. 09. 17. 7:43
null
Orbán Viktor Miniszterelnök hivatalos fotók. forrás: facebook.com/orbanviktor KAPOTT KÉP! kép: Kossuth Rádió Magyar Nemzet válogatás Fotó: forrás: facebook.com/orbanviktor

Gyurcsány nem meghallgatta, hanem megverette az embereket – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Semmilyen protokolláris nyomás nem állt fenn, nem volt kötelező, hogy eljöjjön a szentatya a kongresszusra

 – hívta fel a figyelmet a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában Orbán Viktor, hangsúlyozva: Ferenc pápa azért jött el, mert el akart jönni. 

Nem lehet relativizálni a család fogalmát

A kormányfő kiemelte: a találkozó során a családok védelmében egyetértés volt a magyar állam vezetői és a szentatya között, mivel 

szerinte sem lehet relativizálni a család fogalmát, ugyanis azt az anya az apa és a gyerek jelenti – húzta alá.

 A miniszterelnök úgy véli, óriási esemény volt az eucharisztikus kongresszus, hiszen több mint nyolcvan éve volt utoljára ilyen. Szavai szerint könnyen lehet, hogy az ő életében ilyen még egyszer nem is lesz, így ennek a tudatával élte meg azt. A baloldali támadások kapcsán úgy fogalmazott: nem lehet relativizálni az esemény fontosságát. – Magyarországon szabad zsidó élet folyik, míg Nyugat Európában rendszeresek az antiszemita atrocitások, ugyanakkor fontos, hogy a pápa mindenhol felhívja a figyelmet az antiszemitizmus jelentette veszélyekre – mutatott rá.

Csak az oltás segít

Arra a kérdésre, hogy lesz-e kötelező maszkhasználat, a miniszterelnök kiemelte: van, aki úgy gondolja, hogy a maszk viselése segíthet abban, hogy ne fertőzzünk másokat, ugyanakkor nem ez a megoldás. Orbán Viktor hangsúlyozta: 

lesz negyedik hullám, ugyanis a vírus nem áll meg az államhatárainknál. 

A kérdés inkább az, hogy mennyire lesz súlyos, ez pedig attól függ, hogy mennyien oltatják be magukat – tette hozzá. Mint mondta, büszkék lehetünk arra, hogy az egyik legjobb helyen állunk az Európai Unióban az oltakozás terén, majd a harmadik oltás felvételére buzdított. – A cselekvőképességet fenn kell tartani, főként az egészségügyben, az elszigetelés nem oldja meg a problémákat. – Ez egy olyan vírus, ami mindenkit megtalál, így csak az oltás segít – mondta Orbán Viktor. Aki felveszi az oltást, annak az esélye a vírus elkapására rendkívül alacsony azokhoz képest, akik nem oltatják be magukat. A miniszterelnök ezért mindenkit arra biztat, hogy oltassa be magát, mert főként a krónikus betegek közvetlen veszélyben vannak.

– Kötelező oltást nem tudunk bevezeti, a magyar ember gyomra ezt nem veszi be 

– fogalmazott, majd a fiatalokat is kérte, hogy egyfajta golyóálló mellényként tekintsenek az oltásra, és éljenek a vakcina lehetőségével. A miniszterelnök az adóbefizetés határidejével példálózva elmondta, ha baj van, akkor elkezd kapkodni az ember: ugyanez a helyzet az oltással is, ha már elkaptuk a vírust, a baj már megtörtént, előtte kell okosan, időben a megelőzésre koncentrálni.

Nem csak arról van szó, hogy véresre verték az embereket

Az őszödi beszéd kiszivárgásának 15. évfordulója kapcsán úgy fogalmazott: 

akárcsak tizenöt éve, most is dermesztő pillanat az őszödi beszéd a magyar politikában, de azért az is ijesztő dolog, hogy ugyanaz az ember, aki ezt az egész helyzetet előidézte, elvette az emberek pénzét és csődbe vitte az országot, ma a baloldal vezetője. 

Hozzátette: ez nem a múlt, amiről beszélünk, hanem a velünk élő múlt, ami állandóan vissza akar térni. 

A kormányfő szerint nemcsak arról van szó, hogy véresre verték az embereket és az állampolgárok ellen kormányoztak, hanem ezen felül elvették a nyugdíjakat, a családtámogatási rendszert – emlékeztetett, kiemelve: leginkább a beszéd él velünk, de az időszak rossz gazdasági döntései is fontosak. – Még egy év és az akkori időszak rossz döntéseit végleg magunk mögött hagyhatjuk, amikor visszaadjuk a 13. havi nyugdíjat – húzta alá. 

Ki kell állni saját szuverenitásunk mellett!

A legutóbbi nemzeti konzultációról szólva a miniszterelnök kiemelte: fontos gyakorlata lett a magyar politikának, általa sikerült olyan kormányt alakítani, amely nemcsak négy évente, választással kérdezi meg az embereket, hanem két választás között is van mód véleményt nyilvánítani. 

A nemzeti konzultációt nagyon nagy sikerrel vezettük be, ezért áll az alkotmányunk olyan magabiztos lábakon és állja az idők viharát, szétfeszíteni, megdönteni azóta sem lehet – fogalmazott. 

Elmondása szerint a járvány utáni újraindításáról szóló konzultációra azért volt szükség, mert várható volt, hogy nem marad olyan az életünk, mint amilyen a pandémia előtt volt. – Migrációk és járványok korát fogjuk élni – szögezte le Orbán Viktor, hozzátéve: jó ha ezt tudják az emberek, illetve azt, hogy mik azok a biztos pontok, amelyekhez ragaszkodunk. Hangsúlyozta, az Európai Parlament részéről is folyamatos kihívások fognak minket érni, ezért ki kell állni saját szuverenitásunk és jogköreink mellett a nemzeti konzultációban, és tudni kell egyetértési pontokat létrehozni az emberekkel egy-egy kérdésben – magyarázta a kormányfő. 

– Akinek fontos az ország, a közélet – folytatta – az el is tudta ezt mondani, ezért is nagy jelentőségű a nemzeti konzultáció, mi pedig törekszünk arra, hogy annak eredményei politikai lépésekben is megnyilvánuljanak.

 Ilyen volt a hitelmoratórium is a vállalatok és a családok esetében, de lesz majd még néhány hasonló döntés az őszi ülésszakban is – részletezte. 

Elérhető az 5,5 százalékos gazdasági növekedés 

Orbán Viktor a kormány gazdasági lépéseit ismertetve elmondta: kitűztek egy grandiózus célt Varga Mihály pénzügyminiszterrel, hogy elérje az 5,5 százalékot a gazdasági növekedés. Úgy tűnik, hogy ez év végéig sikerülni fog – rögzítette a miniszterelnök, majd megjegyezte: így valóban vissza tudják adni a 13. havi nyugdíj következő részét, továbbá a 25 év alattiak adómentességét is meg tudják teremteni. A kormányfő emlékeztetett, hogy 

a 2010 utáni, tehát a segélyalapú, a munkáról lebeszélő, Gyurcsány-féle gazdaságpolitika helyett a munka alapú hozzáállás vette át a szerepet. Soha nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint ma 

– húzta alá. Ezzel összefüggésben Orbán Viktor kiemelte, hogy az Európai Unió azért is fontos, mert piacot jelent Magyarországnak és a dolgozóknak. – Emiatt nekünk is ott kell lennünk az unióban – tette hozzá. – Ugyanakkor az a pénz, amit az EU újjáépítési forrásként bocsát a tagországok részére, az mind hitel. Ráadásul ezért cserébe azt akarja Brüsszel, hogy engedjük be az iskolákba az LMBTQ-propagandát – mutatott rá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.