időjárás 13°C Nándor 2021. October 19.
logo

Szijjártó Péter: A bukott svéd miniszterelnök újra a magyarokat és a lengyeleket akarta kioktatni

Forrás: Facebook/Szijjártó Péter
2021.09.16. 22:00 2021.09.17. 14:51
Szijjártó Péter: A bukott svéd miniszterelnök újra a magyarokat és a lengyeleket akarta kioktatni

A külgazdasági és külügyminiszter hivatalos Facebook-oldalán üzent a távozni kényszerült politikusnak.

A bukott svéd miniszterelnök újra a magyarokat és a lengyeleket akarta kioktatni demokráciából, és – nem először – gátlástalan hazudozásba kezdett a svéd parlamentben a magyarországi és a lengyelországi „viszonyokról” – írta bejegyzésében Szijjártó Péter.

A tárcavezető szerint persze nem véletlen, hogy Stefan Löfvennek novemberben távoznia kell a miniszterelnöki székből, hiszen 

az irányítás jól láthatóan kicsúszott a kezéből.

Közbiztonságról már rég nem beszélhetünk Svédországban, az egekben vannak a bűnözési mutatók, 366 lövöldözés történt, a migránsok által elkövetett erőszakos bűncselekmények száma folyamatosan nő, legutóbb pedig már a szabadban játszó kisgyerekeket is meglőttek egy bandaháború során – írta Szijjártó Péter.

Továbbá kiemelte, hogy

 a zsidó közösség elleni uszítások komoly következmények nélkül maradnak, migránsok még egy zsinagógát is felgyújtottak Göteborgban.

Az LMBTQ-propagandisták szabadon járkálnak az óvodákba és az iskolákba, miközben az elmúlt években 15-szörösére nőtt a nemi identitásukkal elégedetlen, depressziós emberek száma. Az sem válik a svéd jogállamiság dicséretére, hogy a bíróság nemrégiben enyhítette egy migránsokat megerőszakoló LMBTQ-aktivista férfi büntetését – emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter.

Értjük tehát a svéd miniszterelnök frusztráltságát mindezek miatt, de ha többet foglalkozott volna a saját országa kormányzásával, mint a mi kioktatásunkkal, akkor lehet, hogy nem bukott volna meg – zárta sorait a tárcavezető.

A miniszter eredeti bejegyzését itt tekintheti meg:

A magyar demokráciát kritizálta a bukott svéd miniszterelnök

Magyarországot és Lengyelországot kritizálta leköszönő beszédében a bukott svéd miniszterelnök. Stefan Lövfen nyolc éves kormányzása alatt a skandináv országban meredeken emelkedett a bűnözések száma, a munkanélküliséggel együtt. A magyar külügyminiszter szerint a svéd kormányfő nem először hazudozott gátlástalanul a svéd parlamentben.

Tovább...

Borítókép: Stefan Lövfen. Fotó: MTI/EPA/Johan Nilsson