időjárás 6°C Lukács 2021. October 18.
logo
A korrupciós botrányokba keveredett politikus ad elő az EU-ban a korrupció elleni védekezésről

Deutsch Tamás Cseh Katalinról: Rablóból lesz a legjobb pandúr?

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2021.10.14. 10:50 2021.10.14. 14:35
Deutsch Tamás Cseh Katalinról: Rablóból lesz a legjobb pandúr?

Rablóból lesz a legjobb pandúr? – teszi fel a kérdést Deutsch Tamás annak apropóján, hogy az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának mai ülésén a csalás és a korrupció elleni küzdelemről szóló jelentés előadója nem más, mint Cseh Katalin.

Közösségi oldalán hívta fel a figyelmet Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP Európai Parlamenti képviselője arra, hogy milyen ellentmondásos helyzettel kell ma szembesülnie az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának. A mai ülésen ugyanis az unió pénzügyi védelméről szóló 2020-as jelentést tárgyalják, a csalás és a korrupció elleni küzdelmekről szóló jelentés előadója pedig nem más lesz, mint a Momentum EP-képviselője, Cseh Katalin.

Az a Cseh Katalin, akinek több milliárd forintos korrupciógyanús ügyében az Európai Csalás Elleni Hivatal éppen vizsgálódik. Az a Cseh Katalin, akiről kiderült, hogy egy általa vezetett cég és a Cseh család cégének üzleti köre csalárd módon összejátszva a hazai fejlesztési forrásokat és az uniós támogatásokat rendszerszintűen megcsapoló céghálózatként működött

 – fogalmaz Deutsch Tamás hozzátéve: nonszensz, hogy az Európai Unió csalás elleni küzdelméről éppen egy, az uniós támogatásokat érintő súlyos, csalásgyanús ügyben érintett politikus beszél. 

Véleménye szerint

Cseh Katalinnak azonnal le kell mondania a jelentéstevői pozíciójáról.

Borítókép: Koszticsák Szilárd