Kovács Zoltán: A migrációt meg kell állítani, a migráció brüsszeli menedzselésének pedig véget kell vetni!

Az uniós belügyminiszterek felhívták az uniós biztosok figyelmét, hogy szerintük a fizikai akadályok hatékony eszközei a határvédelemnek.

Forrás: FACEBOOK2021. 10. 28. 17:54
Forrás: KOVÁCS ZOLTÁN FACEBOOK OLDALA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 12-én 12 EU-tagállam, köztük a visegrádi négyek belügyminiszterei levelet írtak Margaritisz Szkínasz európai bizottsági alelnöknek és Ylva Johansson uniós belügyi biztosnak. A belügyminiszterek felhívták a két biztos figyelmét, hogy szerintük a fizikai akadályok (mint például a magyar határkerítés) hatékony eszközei a határvédelemnek, amelyek az egész Európai Unió érdekeit, és nem csak a külső határral rendelkező tagállamok érdekeit szolgálják. Ebből következően arra szólították fel az Európai Bizottságot, hogy ezt a „legitim intézkedést” az uniós költségvetésből megfelelően finanszírozza – olvasható Kovács Zoltán Facebook-bejegyzésében.

Magyarország kormányzati kommunikációért felelős államtitkára hozzátette:

Ehhez képest a tegnap kezdődött 6. Európai Migrációs Fórumon – melynek témája a migráció és a migránsok integrációja – Ylva Johansson arról beszélt, hogy együtt jobban tudjuk »menedzselni« a migrációt, illetve hogy a társadalmunknak és a gazdaságunknak szüksége van a migránsokra.

Mindeközben pedig a LIBE bizottság (amely nem mellesleg Donáth Annát is soraiban tudja, Dobrev Klára pedig póttagja) mai ülésén felkérte az Európai Bizottságot, hogy az hozzon létre Európába irányuló legális migrációs útvonalakat.

A migrációt meg kell állítani, a migráció brüsszeli menedzselésének pedig véget kell vetni! – zárta Kovács Zoltán a Facebook-bejegyzését.

Borítókép: Kovács Zoltán Facebook-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.