időjárás 4°C Artúr, Vince 2022. January 22.
logo

Elindult a családtámogatási kalkulátor

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2021.12.08. 11:14 2021.12.08. 15:35
Elindult a családtámogatási kalkulátor

– Ez a kalkulátor azért született, hogy önöket segítse eligazodni a családtámogatások dzsungelében – mondta el mai videójában Novák Katalin, aki a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a Család.hu felületén a mai nappal elindult a családtámogatási kalkulátor

Ezen program segítségével bárki tájékozódhat arról, hogy számára az adott élethelyzetében milyen családtámogatások érhetők el, illetve hogy ezekre milyen összegben jogosult. 

– Nem kell mást tenniük, mint rámenni erre a családtámogatási kalkulátorra, megadni az alapvető életkörülményeiket; hogy házasságban élnek-e, van-e már gyermekük, hogyha igen, akkor mennyi és hány évesek. Ezek mentén a családtámogatási kalkulátor segít megbecsülni, hogy milyen fajta támogatásokra jogosultak, és ez összesen mennyit jelent az önök családja számára – kommentálta a weboldal indulását Novák Katalin. 

A miniszter abban bízik, hogy a családtámogatási kalkulátoron keresztül jobban érthetővé válik a családtámogatások összetett magyarországi rendszere, és több segítséget tudnak igénybe venni a magyar családok. 

A családtámogatási kalkulátor ITT érhető el

Borítókép: Novák Katalin családokért felelős miniszter interjút ad a Magyar Nemzetnek (Fotó: Mirkó István)