Dömötör Csaba: Az ellenzék azonnal lebontaná a kerítéseket, ha kapnának rá lehetőséget

Kerítésbontók voltak hat éve a határzár építésekor, kerítésbontók voltak négy éve a választások idején, és kerítésbontók lennének most is.

Forrás: Facebook/Dömötör Csaba2022. 01. 12. 8:08
null
Hercegszántó, 2021. november 12. A Miniszterelnöki Kabinetiroda által közreadott képen rendõr és katona járõrözik az ideiglenes biztonsági határzárnál Hercegszántó közelében 2021. november 12-én. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak a határátkelõhely közelében, amelyen Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ elmondta, hogy a magyar határvédelmi intézkedések az utóbbi idõben több európai ország számára mintaadóvá váltak, hiszen a határkerítés építése mellett döntött Görögország, Spanyolország, Bulgária, Szlovénia, Észtország, Litvánia, Lettország és Lengyelország is. MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs Fotó: Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarország déli határain idén már több mint 100 ezer illegális határátlépési kísérlet történt – emlékeztet Facebook-posztjában Dömötör Csaba.

Aki megkérdez bármely ott szolgálatot teljesítő rendőrt vagy katonát, könnyen megtudhatja, hogy jellemzően meglett, katonakorú férfiak érkeznek, akik első és sokadik ránézésre sem menekülnek, sokkal inkább követelnek. Bejutást és alanyi jogon járó jólétet most és azonnal.

A valóság ezen darabkái nem akadályozzák a DK-s Niedermüller Pétert abban, hogy hat év után is felmondja a mantrát, miszerint öregek, betegek és gyerekek érkeznek Európába. Már csak az „agysebészek érkeznek” megfejtés hiányzott a valósággal dacoló liberális közhelygyűjtemény teljessé tételéhez. Hamar eljut a végkifejletig: szerinte a határzár „morálisan tarthatatlan” – írja.

Hallgatva Niedermüllert elmerenghetünk azon, hogy miért érzi még mindig kötelességének a baloldal, hogy állandóan hitet tegyen a nyitott határok politikája mellett? Nézzük csak az előzményeket, mit mondtak a határzárról korábban:

  • „Minden nemzetközi normát és emberiességi szabályt megsért a kormány a határzárral” (Gyurcsány F.)
  • „Természetesen azon leszünk, hogy a kerítés minél gyorsabban lebontható legyen” (Botka László)
  • „Hogy egy négyméteres drótkerítés – legalább Magyarország vonatkozásában – megoldja a problémát? Épp ellenkezőleg, gellert ad neki.” (Ujhelyi István)
  • „Vesztébe rohan az az ország, amely falat húz határainál és ezzel gettóba zárja magát.” (Kunhalmi Ágnes)
  • „Teljesen értelmetlen megoldás” (Mesterházy Attila)
  • „Összességében inkább pozitív, mint negatív hatást gyakorolt a nagyszámú, egy időben történő bevándorlás a térség gazdasági fejlődésére” (Márki-Zay Péter)
  • „Semmiképp se kerüljön sor a határmenti kerítés építésére… A kormány azonnal hagyja abba a kerítés építését!” (Karácsony Gergely-féle Párbeszéd)
  • „Magyarországon megépült ez a nyamvadt kerítés. … Én nem építettem volna meg.” (Karácsony Gergely)

Karácsony Gergely nem is olyan rég még arról is beszélt, hogy morális kötelesség, hogy biztosítsák a bevándorlók jogait, ez a programjuk része, de ezt most nem fogják rányomtatni a választási plakátra.

Nos, teljesen mindegy, hogy kirakják-e plakátra, attól még a képlet egyszerű. Kerítésbontók voltak hat éve a határzár építésekor, kerítésbontók voltak négy éve a választások idején, és kerítésbontók lennének most is, ha kapnának rá lehetőséget. Nem engedjük! Sokadik ok ez arra, hogy mind ott legyünk április 3-án

– zárja sorait a parlamenti képviselő.

Borítókép: rendőr és katona járőrözik az ideiglenes biztonsági határzárnál Hercegszántó közelében 2021. november 12-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.