Illegális bevándorlók százait tartóztatták fel egy nap alatt

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. január 11-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 282 határsértőt tartóztattak fel és 80 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: POLICE.HU2022. 01. 12. 7:29
null
Ásotthalom, 2021. szeptember 1. A Miniszterelnöki Kabinetiroda által közreadott képen rendõrök járõrõznek az ideiglenes biztonsági határzárnál a magyar-szerb határon, Ásotthalomnál 2021. szeptember 1-jén. Ezen a napon Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági fõtanácsadója sajtótájékoztatót tartott az ideiglenes biztonsági határzárnál, amelyen elmondta, hogy jelentõsen emelkedett idén a határsértõk száma 2020-hoz képest. A határsértõk többsége már nem szír, hanem afgán állampolgárnak vallja magát. MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs Fotó: Vadnai Szabolcs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 11 esetben összesen 92 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Katymár, Kunbaja, Hercegszántó-Hóduna, Kelebia, Tompa Közúti Határátkelőhely és Szank közigazgatási területén adta hírül a Police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 16 esetben összesen 132 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke Autópálya Határátkelőhely, Öttömös, Röszke Autópálya Határátkelőhely, Mórahalom, Szeged és Kübekháza közigazgatási területén.

Budapesten 2, Pest megyében Inárcs és Taksony közterületén 40, továbbá Tolna megyében Szekszárd és Bogyiszló külterületén 10, Zala megyében Hagyárosbörönd belterületén 6 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, szomáliai, afgán, török, indiai és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében 4, Csongrád-Csanád megyében 3 esetben a rendőrök összesen 80 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 1 embert fogtak el és 7 fő ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Borítókép: A Miniszterelnöki Kabinetiroda által közreadott képen rendőrök járőrőznek az ideiglenes biztonsági határzárnál a magyar-szerb határon, Ásotthalomnál 2021. szeptember 1-jén (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.