Egymás után veszi a százmilliós autókat a baloldali milliárdos Bige László és fia

Napról napra egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy a hazai baloldal és az őket támogató üzleti körök kétszínű módon hazudnak. Eltörölnék a kormány magyar embereket és családokat segítő intézkedéseit, ők azonban hatalmas luxusban élnek. Miközben Márki-Zay Péter megszüntetné az üzemanyagok árának hatósági maximálását, és a magas üzemanyagárak miatt aggódó polgároknak azt tanácsolta, hogy megoldásként vásároljanak kisebb autókat, a magyar gazdákat megkárosító Bige László, kartellező baloldali oligarcha és fia az Origó információi szerint az elmúlt nyolc évben legalább három luxuskategóriás, több tíz millió forintba kerülő autót vásárolt.

Forrás: Origó.hu2022. 01. 20. 13:48
Bige László dubaji utazásával is dicsekedett Forrás: MTI/BALÁZS ATTILA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábban Brüsszel-közeli energiacégek lobbistájaként dolgozó Márki-Zay az RTL Klub műsorában felelőtlen ígéretnek nevezte az üzemanyagárak adójának csökkentését.

Mindenki növelni akarja a béreket, a juttatásokat, lakást akar építeni, beruházni akar, fejleszteni akar, zöldgazdaságot akar és a többi, ami iszonyatos pénzbe kerül. És egyébként meg adót akar csökkenteni minden egyes területen. Ezek olyan felelőtlen ígéretek! 

jelentette ki. 

Mint mondta, erre véleménye szerint a kisebb autó vásárlása a megoldás. 

Eközben szponzora, a kampányát finanszírozó vörösbáró, Bige László és fia csak az elmúlt nyolc évben legalább három luxuskategóriás autót vásárolt egyenként 100 millió forint körüli áron.

Hogy mi a közös a három alább bemutatott autóban? Mindamellett hogy magas árkategóriájú brit luxusautókról beszélünk, egyik sem nevezhető sem környezetkímélőnek, sem keveset fogyasztónak, így csak nagyon gazdag emberek vásárolják – mutat rá az Origó.

2014-es évjáratú Rolls-Royce Wraith V12

A 2014-ben Németországból behozott Rolls-Royce luxuskupét a brit autógyártás egyik ékkövének lehet tekinteni. Pazar megjelenése, áramvonalas kialakítása és a tekintélyt parancsoló külső azt jelzi, hogy tulajdonosa imádja a luxust. A gondtalan száguldásról egy V12-es 6,6 literes motor gondoskodik. 

A Rolls-Royce a brit autógyártás egyik ékköve (Fotó: Flickr)

A repülőgépmotorokat is gyártó brit cég 624 lóerős motort szerelt a kocsiba, így biztosítva a felhőtlen száguldást. 

Az autó fogyasztása városi terepen 21,2 l/100 km, országúton 9,8 l/100 km, míg a kombinált fogyasztása 16,1 l/100 km.  Az autó prémium kategóriás üzemanyaggal működik, és egy nyolcfokozatú automata sebességváltó gondoskodik a hatalmas teljesítményű motor nyomatékának megfelelő kiaknázásáról. 

Az autó piaci értéke 95 millió forint. 

2020-as Land Rover Range Rover SV Autobiography 5.0 V8

Az ismert luxusterepjárókat gyártó brit cég, a Land Rover egyik kimagasló teljesítményű autója. A Land Rover a Jaguar leányvállalata. Az autót 2020 folyamán vásárolta szintén Németországban a Bige-birodalom fő érdekeltsége, a Nitrogénművek Zrt.

Az autó egy 5 literes, 556 lóerős motorral rendelkezik, amely annak ellenére, hogy városi luxusterepjáró, a 4x4 összkerékmeghajtás révén terepen is bátran használható, így akár vadászatokhoz vagy egyéb helyeken is gond nélkül bevethető. 

Az autó kombinált fogyasztása 12,8 l/100 km. Tehát ez sem a kis fogyasztású autók kategóriájába tartozik. 

A magas ára és a jókora üzemanyag-fogyasztás miatt kizárólag a gazdagok autója.

Az autó piaci értéke 72 millió forint, azonban mivel a Nitrogénművek Zrt. esetében egy páncélozott, golyóálló kiadásról beszélünk, ezért a fent megjelölt piaci érték többszöröse is lehet. 

2021 Bentley Flying Spur W12

A Volkswagen-csoporthoz tartozó Bentley a Rolls-Royce és az Aston Martin mellett a világ egyik legismertebb luxusautó-márkái közé sorolható. A 2021-ben – tehát már a Bige elleni eljárás idején – vásárolt luxusjármű szintén Németországon keresztül érkezett a kartellező Bige László fiához.

A hatalmas kocsinak kifejezetten nagy a teljesítménye. A 2021-es Bentley Flying Spurban egy 626 lóerős, 6 literes, 12 hengeres W12-es motor dolgozik, amelybe kettős megfúvású avagy twin-scroll turbófeltöltőt helyezett a gyártó. A Bentley fogyasztása városi környezetben 18,6 l/100 km, országúton 10,2 l/100 km, míg kombinált fogyasztása 13,3 l/100 km.

A luxusgép mindössze 3,5 másodperc alatt gyorsul 160 km/órás sebességre. Az autó piaci értéke 84 millió forint. 

Jól látható tehát, hogy Bige László és családja még azután is szórja a pénzt és hivalkodik a gazdák megkárosításával szerzett vagyonával, hogy Bige ellen nyomozás indult.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Bige László (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.