Közösen indul a választáson Szanyi és Thürmer pártja

Már négy párt nem csatlakozik a Gyurcsány-féle balliberális összefogáshoz.

Magyar Nemzet
2022. 01. 27. 19:04
Szanyi Tibor
20210331 Budapest Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom ( ISZOMM) bemutatkozó sajtótájékoztatója. fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet képen: Szanyi Tibor alapító, miniszterelnök-jelölt Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baloldali Szövetség néven közösen, pártszövetségként indul a választáson a Szanyi Tibor alapította Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (Iszomm) és a Thürmer Gyula vezette Magyar Munkáspárt – értesült a Magyar Nemzet. A pártszövetség országos listáját Szanyi Tibor miniszterelnök-jelöltként vezeti, őt követi Thürmer Gyula, Huszti Andrea, az Igen Szolidaritás elnöke, Székely Sándor, az Igen Szolidaritás országgyűlési képviselője és Pál Éva, az Igen Szolidaritás köztársasági elnök-jelöltje. Tény, hogy a Baloldali Szövetség komoly fába vágta a fejszéjét, hiszen pártszövetségként a szavazatok tíz százalékát kellene megszerezniük, hogy átlépjék a parlamenti küszöböt. Ráadásul, ahhoz, hogy listát állítsanak, legalább 71 körzetben és 14 megyében kell egyéni képviselőjelöltet indítaniuk. Az Iszomm és a Munkáspárt együttműködése egyébként nem most kezdődött, már tavaly is közösen gyűjtöttek aláírásokat a programjukban szereplő nettó 250 ezer forintos minimálbér bevezetése érdekében.

Sőt Szanyi Tibor nemrég arról is beszélt lapunknak, hogy az Iszomm köztársasági elnök-jelöltjét, a Neoton Família egykori énekesnőjét, Pál Évát a Munkáspárt is támogatja. Véleményük szerint mivel Pál munkáscsaládból indult, sikeres előadóművészként megélte a csillogást, majd devizahitelesként elveszítette mindenét, így valóban ismeri a nép sorsát. Szanyi nemrég egyébként Kádár János-terv címmel hirdetett programot, ami elmondása szerint az Igen szocializmus nevű programunknak egy sajátos, a választásokra hangolt kivonata. Saját támogatásukról Szanyi Tibor ekkor azt mondta, az egy-két százalék körül van, ami nem átütő, de az ő idejük most fog eljönni, amikor az ellenzék szembesül a valósággal. A Baloldali Szövetség indulásával egyébként immár négyre emelkedett azon ellenzéki pártok és listák száma, amelyek nem csatlakoztak a Gyurcsány Ferenc által megálmodott és jelenleg Márki-Zay Péter vezette egyesült baloldalhoz és listájához. Önállóan indul még a választáson a Kétfarkú Kutya párt, a Mi Hazánk és a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalom nevű párt.

Borítókép: Szanyiék ragaszkodnak az eredeti tervhez, és nem csatlakoznak a baloldali egyesüléshez (Fotó: Éberling András)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.