Márki-Zay Péter saját közönségének hozzátartozóin viccelődött

A szivárványkoalíció miniszterelnök-jelöltje a londoni kampányrendezvényen megjelentek – vele egyet nem értő – hozzátartozóin gúnyolódott. Szerinte csupán két olyan ember létezik, aki soha nem árulná el a szivárványkoalíciót. Az eseményen azt is kifejtette, vallásos élményként élte meg Simon András és Péterfi Judit csatlakozását a kampánycsapatához.

2022. 01. 27. 6:50
2022.01.27 London Márki Zay Péter kampánybeszéde angliai kintélő magyarokkal Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tapasztalatot, amit itt szereztetek, próbáljátok meg hazavinni. Mindenki  hozzá tud tenni ahhoz, hogy Magyarország egy normálisabb hely legyen. Meg persze mindenki, aki itt ül, annak van 2, 5, 10 magyar rokona. Olyan is van, aki a Fideszre szavaz. Most ne mondjam azt, hogy normális?!

– így viccelődött (a Laár András által alakított Besenyő Pista bácsi produkciójára utalva) Márki-Zay Péter tegnap este a londoni kampányrendezvényén a saját közönségének hozzátartozóiról. A baloldal miniszterelnök-jelöltje az eseményen arról értekezett, sokan összefogtak azért, hogy Magyarország „ne legyen Európa legnyomorultabb országa”. Kiemelte, ő személy szerint vallásos élményként tapasztalta meg Simon András és Péterfi Judit csatlakozását a kampánycsapatához.

– Péterfi Juditot, amikor Simon Andrással felkerestük, azt mondta, jön, mindent eldob. A kommunikációs vezetőm, Simon András egy tapasztalt vezető, és ő is felajánlotta a segítségét (…) Ez egy majdnem vallásos élmény. Katolikusként sokat olvassuk meg halljuk a Bibliát, és látjuk, hogy az apostolok mindent eldobtak, és követték a mestert – én is hajlamos voltam mindent eldobni – de vannak még ilyen emberek 

– jelentette ki Márki Zay Péter. Mindezek ellenére szerinte csupán két olyan ember létezik, aki soha nem árulná el a szivárványkoalíciót: az egyik ő, a másik pedig Gulyás Márton, a Partizán műsorvezetője.

Ő nyíltan meleg, és szerintem kommunista. Nagyon szeretem

 – részletezte. A baloldal miniszterelnök-jelöltje azt is elmondta, hogy az előválasztás másnapján londoni elemzők arról értekeztek, hogy az ő győzelmével 20 százalékról 40 százalékra nőtt az ellenzék esélye az országgyűlési választásokra nézve. Mint részletezte, Dobrev Klárával és Karácsony Gergellyel 20 százalék esély lett volna a baloldalnak a választási győzelemre, vele már negyven százalék esély van. Márki-Zay Péter kitért arra is, hogy a baloldali sajtó az ő kijelentésének tudja be azt, hogy „legyőzöm Orbán Viktort”, miközben állítása szerint soha nem mondta ezt, hiszen áldozatként tekint saját magára.

Fotó: Kurucz Árpád

Soha nem mondom azt, hogy legyőzöm Orbánt. Miért? Nem azért, mert nem szeretném legyőzni, hanem mert Magyarországon olyan helyzet van, hogy az valószínűleg őrült, vagy bolond, aki ilyent mondana. Most nem ez a helyzet van. Az a helyzet van, hogy folyamatosan ütnek. Fekszünk a földön és rugdalnak. Aki feláll a hatalommal szemben, az áldozat. Az áldozat, aki a földön fekszik és kopaszok rugdossák, az nem kiabálja, hogy legyőzöm őket 

– magyarázta az általa érzékelt helyzetet Hódmezővásárhely polgármestere. Mindezek fényében Márki-Zay Péter arra kérte kampánystábját, hogy ne mondják ezt többé az embereknek, hanem ezentúl inkább azt, hogy

van remény egy szebb jövőre. 

A baloldal miniszterelnök-jelöltje arra kérte a londoniakat, hogy április harmadikán jöjjenek haza és szavazzanak, hiszen szerinte „már a 2018-as választásokon is kiderült, hogy ha az Egyesült Királyságban élő magyarokon múlna, a Fidesz–KDNP be sem kerülne a parlamentbe” .

Egy nézői kérdésnek köszönhetően kiderült: Márki-Zay Péterék egymillió forintért bérelték ki egyetlen éjszakára a londoni Pall Mall Street 116. szám alatt található rendezvénytermet.

Borítókép: Márki-Zay Péter Londonban (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.