időjárás 27°C Konstantin 2022. május 21.
logo

Megalázónak nevezte az ÉFOÉSZ Márki-Zay Péter botrányos kijelentését

Forrás: Facebook.com/ÉFOÉSZ Központ
2022.01.24. 11:17 2022.01.24. 14:43
Megalázónak nevezte az ÉFOÉSZ Márki-Zay Péter botrányos kijelentését

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) hivatalos Facebook-oldalán reagált Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt vasárnapi sértő megjegyzésére.

A fogyatékosság kifejezés negatív jelzőként való használata sértő, megalázó és súlyosan kirekesztő a fogyatékossággal élő emberek, családtagjaik és segítőik számára.

emelte ki közösségi oldalán a Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ). 

Magyarországon fogyatékossággal élő emberek tízezrei évtizedek óta küzdenek azért, hogy a társadalom megismerje és elfogadja, hogy mindannyian értékes tagjai vagyunk a közösségnek– írták.

A bejegyzés alatt a szervezet egy hozzászólásban erősítette meg, hogy egyértelműen a baloldali miniszterelnök-jelölt vasárnapi sértő megjegyzésére reagáltak.

Én azt mondtam, hogy Szeged. Nem India, Szeged. Elnézést kérek, de hogyha annyira fogyatékosok szegény fideszes propagandisták – és a fogyatékos az nem jó szó, mert a fogyatékosokat szeretjük –, nyilvánvalóan az ő szellemi képességük, nem azt mondom, hogy tökéletes, de nem a szellemi képességükkel van baj, hanem a végtelen aljasság és gonoszság jellemzi ezt a tolvaj társaságot

 – fogalmazott Márki-Zay Péter.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István)