időjárás 18°C Csanád, Emil 2022. május 28.
logo

Azok a Gyurcsányék emlegetnek megfigyelést, akik saját politikai céljaikra használták a titkosszolgálatokat

Márki-Zay Péter legalább olyan gátlástalan, mint Gyurcsány

Van-e értelme hazugokkal vitázni?

Forrás: MEDIAWORKS-HÍRCENTRUM
2022.01.17. 16:27 2022.01.17. 17:47
Van-e értelme hazugokkal vitázni?

Vasárnap miniszterelnöki vitára hívta ki Orbán Viktort a baloldal jelöltje, Márki-Zay Péter. Hollik István már reagált, egyébként pedig kérdés, hogy van-e értelme hazugokkal vitázni.

Vitára hívom Orbán Viktort 

– jelentette be Márki-Zay Péter vasárnap este a Facebook-oldalán. 

Álljunk ki az emberek elé, mutassuk meg, milyen országot képzelünk el! 

– írta a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

Hollik István már reagált, egyébként pedig kérdés, hogy van-e értelme hazugokkal vitázni.  A baloldal jelöltje arról híres, hogy kijelent valamit, majd amikor kérdőre vonják, akkor azonnal az ellenkezőjét mondja. De olyan is előfordult, hogy egyszerűen letagadta saját mondatait.

Márki-Zay ezzel a legismertebb baloldali hagyományokat vitte tovább: a 2006-os miniszterelnöki vitát Gyurcsány Ferenc szenvedélyesen végighazudta. 

Az akkoriban újrázásért küzdő MSZP-s kormányfő arról beszélt, hogy „senki nem akar gyógyszerfelírási díjat bevezetni” – válaszolta Orbán Viktor felvetésére a baloldal vezetője. Kiderült, hogy az igazság pont ennek az ellenkezője, csupán a név változott meg: vizitdíj.

A kampányban és a vitán elhangzott, hogy a baloldali kormány csökkentené az áfát. A választások után nem sokkal a duplájára emelkedett ez az adónem.

Gyurcsányék azt ígérték, hogy csökkenni fognak a rezsiárak. Ehelyett drágult a villany, a gáz, a fűtés és a víz is. Később az MSZP-s miniszterelnök a saját pártja előtt Balatonőszödön elmondta: „hazudtunk reggel, éjjel meg este”.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Máté Krisztián)