A brit miniszterelnökkel tárgyalt a magyar kormányfő

A V4-ek és az Egyesült Királyság vezetői találkoznak, fő téma az ukrajnai háború.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 03. 08. 11:54
Forrás: Facebook/Orbán Viktor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Boris Johnsonnal, Nagy-Britannia miniszterelnökével tárgyalt ma Orbán Viktor kormányfő, aki egy közös képet is feltöltött Facebook-oldalára. 

A visegrádi országok és az Egyesült Királyság csúcstalálkozójára Londonba utazott kedden reggel Orbán Viktor miniszterelnök, a megbeszélés fő témája az ukrajnai háború

– tájékoztatta még délelőtt az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. 

– Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország kormányfői először egymás között folytatnak egyeztetést, majd Boris Johnson brit miniszterelnökkel tárgyalnak a londoni Lancaster House-ban – mondta Havasi Bertalan. 

Hozzátette: 

a nap folyamán Orbán Viktor és Boris Johnson kétoldalú megbeszélést is folytatnak egymással. 

Erről posztolt most a miniszterelnök. Havasi Bertalan korábban azt is megjegyezte, hogy a magyar tárgyalódelegáció tagja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

V4-csúcs, Szövetségben a békéért

– ezzel a szöveggel posztolt fotót közösségi oldalára a nap folyamán korábban Orbán Viktor, amely vélhetően már a brit fővárosban készült. 

– Mindannyiunk közös érdeke a béke – rögzítette a magyar miniszterelnök.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.