Élesíthették a Bajnai-listát, kormánytagok is kaptak baloldali sms-t

Kétmillió üzenetet küldhettek szét az országban a baloldal kampányából ismerős sablonszövegekkel. Deutsch Tamást is megtalálták.

Magyar Nemzet
2022. 03. 29. 15:12
Gyurcsány Ferenc; Bajnai Gordon
Budapest, 2007. december 3. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter beszélget a parlament plenáris ülésén. MTI Fotó: Beliczay László Fotó: Beliczay László Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mai napon több kormánytag, illetve kormánytisztviselő is kapott baloldali kampányüzenetet tartalmazó sms-t

– értesült a Magyar Nemzet. Lapunk információi szerint kormányzati körökben

nagy a felháborodás, vannak olyanok, akik már Bajnai-listát emlegetnek az ügy kapcsán.

Az ügyben mások mellett a Pesti TV riportere, Bohár Dániel is érintett, aki az egyik sms-ben terjesztett sablonszöveget ki is posztolta a közösségi oldalára.

A riporter állítja, hogy soha nem adta meg semmilyen adatát a baloldalnak, és azt gyanítja, hogy az elmúlt napokban a közfigyelem fókuszába kerülő DatAdat léphetett akcióba.

Kapitány úr, mennyire legális telefonszámot lopni?

– tette fel a kérdést Márki-Zay Péternek címezve a Pesti TV munkatársa.

Bohár gyanúját mások is osztják, a legtöbben úgy sejtik, hogy 

törvénytelen eszközökkel adatgyűjtés és adatfelhasználás történt. 

Deutsch: Megtalált a DatAdat

– Megtalált a Datadat. Nem kicsit, nagyon – számolt be róla közösségi oldalán Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő. A Fidesz alapító tagjának ezt az sms-t küldték el: „Bernadett soha többé gyarmat. A magyarok büszkék és bátrak. Légy te is”

A politikus szerint ez az egyike a három telefonos üzenetben terjesztett sablonszövegnek.

Bajnai űberfasza űrtechnikával profilírozó (a biztonság kedvéért azért szügyig offshore hátterű és minden létező adatvédelmi jogszabályt súlyosan megsértő) cége, a nagy-hatalmas ellenzéki csodafegyver időt, energiát és rengeteg kampánypénzt sem kímélve tehát bravúrosan kiderítette rólam, hogy mozgósítható ellenzéki szavazó vagyok, Bernadettnek hívnak, és soha többé nem leszek már gyarmat (az amerikairól való fordítás, lássuk be, nem könnyű meló)

– kommentálta a helyzetet Deutsch Tamás, aki szerint a baloldali csodafegyver ezzel besült. 

„Márki-Zayt ezzel a DatAdat cuccal még a sajátjai is hülyének nézik. Ennyi” – írta a fideszes politikus. 

A DatAdat egy Bajnai Gordon és egykori titokminisztere, Ficsor Ádám által működtetett adatgyűjtő cég, amiről nemrégiben az Index írta meg, hogy offshore háttérrel rendelkezhet, a baloldali kampányokban begyűjtött adatokat pedig Észtországban kezelhetik, a balti állam ugyanis híres arról, hogy nem ellenőrzik olyan szigorúan az uniós GDPR előírásainak való megfelelést. 

Az Index nemrégiben azt is kiderítette, hogy Márki-Zay Péter vecsési kampányebédjét is Bajnaiék cége fizethette. A baloldal miniszterelnök-jelöltje a Mediaworks Hírcentrumának úgy reagált, örül neki, hogy így történt.

Borítókép: Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc 2007-ben (Fotó: MTI/Beliczay László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.