Két fegyveres támadással gyanúsítják a pécsi nyomozót

Elfogása után szerdán beismerte az egyik bankrablást az a pécsi rendőr, aki a megalapozott gyanú szerint kétszer is kifosztotta ugyanazt a helyi pénzintézetet. A gazdaságvédelmi nyomozó csak azt a támadást ismerte be, amiről a bank kamerája értékelhető felvételt készített. A Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság is segítette a nyomozó ügyészeket a bankrabló rendőr elfogásában.

2022. 04. 29. 6:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa ma dönt a pécsi bankrabló rendőr letartóztatásáról.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség erőszakos, vagyon elleni, hivatali és közbiztonság elleni bűncselekmény miatt folytat nyomozást az ügyben. A két, terhére rótt bankrablásból azonban csak az egyiket ismerte el a pécsi városi rendőrkapitányság gazdaságvédelmi nyomozója.

Az ügyészség szerdán az elkövető elfogását követően elrendelte a férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki kétrendbeli rablás, hivatali visszaélés, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntettének elkövetése miatt. A regionális nyomozó ügyészség eljárásai eredményesek voltak, a bűnügyi akcióban a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság is közreműködött.
A rendelkezésre álló adatok szerint 2020. május 12-én, 15 óra körül a férfi bement egy pécsi bankfiókba – a Komlói úti takarékszövetkezetbe –, és egy maroklőfegyverrel vagy annak látszó tárggyal fenyegetőzve az alkalmazottakat arra kényszerítette, hogy a kasszában lévő készpénzt adják át. Az elkövető több mint ötmillió-hétszázezer forintot szerzett meg, majd elmenekült.Ezt követően, 2020 novemberében a férfi a rendőrségi nyilvántartási rendszerben hatáskörét túllépve, célirányosan rákeresett a fenti rablás miatt indult eljárás ügyiratára, és abból iratokat töltött le azért, hogy jogtalanul információkat szerezzen a nyomozás állásáról. A rendőr elfogását megelő­zően szolgálati fegyverét és a hozzá rendszeresített hat darab lőszert a szolgálati helyéről engedély nélkül elvitte. A gyanúsított beismerte ezeknek a bűncselekményeknek az elkövetését.

A Magyar Nemzet értesülése szerint a 2020-as bankrabláskor a pénzintézet kamerái rögzítették az egész támadást, így azt is, hogy a bankrabló egy pillanatra lehúzta az arcáról a maszkját. A felvétel az egyik perdöntő bizonyíték a bűnöző rendőr ellen, aki a felvétel láttán nem is tehetett mást, mint beismerte ezt a támadást. A terhére rótt másik rablás elkövetését azonban a mai napig tagadja. A megalapozott gyanú szerint ugyanis a gyanúsított 2019 novemberé­ben is követett el rablást ugyanabban a bankban, de az ügyészség kihallgatásán nem ismerte el ezt a bűncselekményt. Bizonyítottság esetén az elkövető akár húsz évet is kaphat.

Borítókép: A bankrabló rendőr (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.