Ellenzéki önkormányzat által pénzelt cég adta ki Dorosz Dávid kampányújságját

Még a vesztes választások után egy hónappal is az állítólagos Fidesz-ügynökökről értekezett a Helyi Hírhozó című dunakeszi kampányújság. A Dorosz Dávidot népszerűsítő kiadványt gyártó cég 2020-ban egymilliárd forint értékben nyert önkormányzati megbízást, csak épp nem a Pest megyei településen, hanem az ellenzéki vezetésű Dunaújvárosban. Kérdés: ki finanszírozta a párbeszédes jelölt kampánykiadványát?

2022. 05. 27. 5:50
null
20220316 Dunakeszi Márki-Zay Péter, az ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje lakossági fórumot tart. Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet képen: Dorosz Dávid, az ellenzéki országgyűlési képviselő-jelöltje Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindenkinek joga van tudni, hogy kik segítettek a Fidesznek. Nem rajtuk múlt az eredmény, de érdemes minél jobban megismerni és érteni Orbán rendszerét

– írta az április 3-i választások után egy hónappal a dunakeszi ügyekkel foglalkozó Helyi Hírhozó című lap internetes kiadása. A május elején publikált cikkben Lukácsi Bálint dunakeszi önkormányzati képviselőt és Lőrincz Lászlót, Göd egykori alpolgármesterét Fidesz-ügynököknek bélyegzik. 

Fotó: Internet

Az erről szóló bejegyzés egyébként cikkünk készítésekor a legfrissebb Dorosz Dávid egykori főpolgármester-helyettes Facebook-oldalán is. Ismert: Karácsony Gergely megbukott helyettese a Párbeszéd jelöltjeként a dunakeszi központú országos egyéni választókerületből szeretett volna visszatérni a politikába, azonban több mint háromezer szavazattal simán kikapott a fideszes Tuzson Bencétől a korábban biztos ellenzékinek tartott körzetben. 

Valószínűleg az előzetes becslések alapján Doroszék is elbízhatták magukat, hiszen míg a baloldali előválasztás idején hat szám is megjelent a fent említett Helyi Hírhozóból, addig a választási kampányban már csak egyszer adták ki. 

Az újság impresszumában az szerepel, hogy felelős kiadója a DS Média Kft. A cég az ellenzéki vezetésű Dunaújvárosban 2020-ban egymilliárd forint értékben kapott megbízásokat az önkormányzat helyi médiafelületeinek működtetésére. A kampányújság főszerkesztője pedig Varga Richárd, akit – amellett, hogy a cég egyik vezetője – már a 2019-es ellenzéki hatalomátvétel után igazgatósági tagsággal „kínáltak meg” a dunaújvárosi önkormányzat vagyonkezelő cégében. 

Fotó: Internet

A cég felügyelőbizottságának tagja Szabó Zsolt (Párbeszéd), Dunaújváros alpolgármestere is, aki a kampányban személyesen is részt vett, fórumozott Dorosz Dávidékkal Gödön is. Lapunk kereste Szabó Zsoltot, hogy ismeri-e Varga Richárdot – hiszen a DS Média Kft. semmilyen felületen nem tüntette fel, hogy foglalkozna Dunaújvároson kívüli ügyekkel, a kampányban azonban mégis feltűnt a Pest megyei Dunakeszin és környékén –, azonban megkeresésünkre azt válaszolta, hogy a dunaújvárosi önkormányzat sajtófőnökét keressük meg.

A sajtószóvivő csütörtök este válaszolt kérdéseinkre

és elismerte, hogy Szabó Zsolt alpolgármester és Varga Richárd médiavállalkozó ismerik egymást, de a kiadványról nem tudnak semmit. 

 

Az mindenesetre említésre érdemes, hogy a Helyi Hírhozó Facebook-oldalán csaknem másfél millió forintért adtak fel hirdetést, a választások utáni, már idézett, ügynököző poszt megjelenítéséért is fizettek valakik.

Borítókép: Márki-Zay Péter és Dorosz Dávid (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.