A dunakeszi körzetben is „előre lejátszott cirkusz” volt az előválasztás

Interjút adott a Mandinernek a korábban törvénysértően leváltott, majd a DK-ból is kizárt volt gödi alpolgármester, aki állítása szerint ő maga is el akart indulni a baloldal háziversenyén, de Gyurcsány Ferencék ezt megakadályozták. Balogh Csaba, momentumos városvezető Dorosz Dávid bukott főpolgármester-helyettes kampányát segíti, akinek még az embereit sem átall alkalmazni önkormányzati álláshelyeken. Korábban Óbudán is hasonló forgatókönyv alapján hiúsították meg Gyurcsányék, hogy helyi jelöltek is induljanak az előválasztáson.

Forrás: Mandiner2022. 03. 06. 10:59
Dorosz Dávid és Szabó Tímea egy kampányrendezvényen
Dorosz Dávid és Szabó Tímea egy kampányrendezvényen Fotó: Dorosz Dávid Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Osztom azokat a véleményeket, melyek szerint az előválasztás egy vicc volt, egy előre lejátszott cirkusz

– nyilatkozta a Mandinernek adott interjújában Lőrincz László, korábbi gödi alpolgármester. A dunakeszi központú, Gödöt is magába foglaló választókerületben Karácsony Gergely korábban menesztett helyettese, Dorosz Dávid (Párbeszéd) lesz a kormánypárti képviselő, Tuzson Bence kihívója áprilisban. 

A hetilap internetes felületén felidézték, Göd volt az első település, ahol bebizonyosodott, hogy hosszú távon életképtelen a baloldali összefogás, hiszen már a baloldali vezetés megválasztása után öt hónappal felszínre kerültek az ellentétek. 

Hatalmi harcok, pozícióosztogatások jellemzik a helyi önkormányzati politikát, 

mióta egy momentumos polgármester vezetésével baloldali többségű képviselő-testületet választottak meg a Pest megyei város irányítására. 

Balogh Csaba polgármesterről korábban a Magyar Nemzet is megírta, hogy törvénysértően váltotta le két évvel ezelőtt alpolgármestereit, ezt pedig immáron a Budapest-környéki Törvényszék is kimondta, jogerős ítéletében. 

A Mandinernek most az egyik leváltott alpolgármestert sikerült szóra bírnia, akit azóta ki is zártak korábbi pártjából, a Gyurcsány Ferenc vezette DK-ból. Az interjúban Lőrincz László a fent említett véleményét a baloldal házi versenyéről azzal támasztotta alá, hogy értékelése szerint az előválasztáson számos jó és helyi jelölt indult, akik évek óta dolgoztak a körzetért, az itt élő emberekért. 

Majd jött egy kétes hirtelenséggel lemondó alpolgármester Budapestről, akinek érdekében sorra léptek vissza a helyi jelöltek

– idézte fel. 

A helyi baloldali politikus azt állítja, hogy ő maga is szeretett volna indulni, ezt azonban meghiúsította Gyurcsány Ferenc pártja. 

A gödi helyi viszonyokról elmondta, 

folyamatosan kétes hátterű alakok tűnnek fel Balogh Csaba polgármester körül.

– Az első meglepetés az volt, amikor Lucsik János, a Sólyom Airways megálmodója, kitalálója tűnt fel az önkormányzati közbeszerzések körül. Lucsik menesztését a momentumos vezető foggal-körömmel akadályozta. Azóta pedig egy MSZP-közeli közbeszerzője van a városnak, akit ugyan Balogh Csaba korábban élesen kritizált, Dorosz Dávid színre lépése után, viszont ő maga jelölte e posztra – magyarázta Lőrincz László, aki szerint 

a párbeszédes képviselőjelölt kampányfőnökének barátja a szóban forgó szocialista közbeszerzési tanácsadó.

Dorosz Dávid előszeretettel fórumozik Gödön, a kép jobb oldalán Balogh Csaba polgármester. Fotó: Facebook/Dorosz Dávid

– Volt olyan szakértő, akit első fokon már el is ítéltek gazdasági bűncselekményekért. A momentumos polgármester nem volt rest kinevezni Elekes Balázst, aki Hlavács Judit, Balogh Csaba által a joggal visszaélve kinevezett alpolgármester férje. Legutóbb a településellátó szervezet élére került olyan vezető, akinek cégei ellen számos végrehajtás van folyamatban – sorolta tovább a pozícióosztogatásokat a jogtalanul leváltott korábbi alpolgármester. 

Óbudán is hasonló volt a forgatókönyv

A gödi ex-DK-s politikus beszámolója alapján kirajzolódó helyzethez hasonló alakult ki Óbudán is. Mint arról korábban beszámoltunk, Gyurcsányék ott Szabó Tímea (aki egyébként Doroszhoz hasonlóan szintén a Párbeszédben politizál) érdekében 

tiltották meg helyi politikusainknak, hogy benevezzenek a házi versenyre.

A Több helyen borul a baloldali összefogás című cikkünkben megírtuk, Rózsa Péter egy társával együtt egy éve lépett ki Gyurcsány Ferenc pártjából. Rózsa a kilépés okairól korábban azt mondta, 

a Demokratikus Koalícióban minden van, ami szem-szájnak ingere, csak demokrácia nincs.

Az egykori DK-s ugyanis elárulta, hogy Hazai Iván Andrással együtt mindketten szerettek volna elindulni a baloldali előválasztáson, de „Gyurcsány Ferenc és Kiss László nem engedték meg”. Véleménye szerint A DK-vezér és Óbuda DK-s polgármestere attól tartott, hogy 

végre olyan emberek indulnának a választáson, akik valóban képviselnék az emberek érdekeit. 

Borítókép: Dorosz Dávid beszél, Szabó Tímea a háttérben mosolyog. Fotó: Facebook/Dorosz Dávid

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.