időjárás 33°C Pál 2022. június 30.
logo

Háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány + videó

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2022.05.24. 17:25 2022.05.24. 20:54
Háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány + videó

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán közzétette videóban bejelentette, hogy az újonnan megalakult kormány első intézkedéseként éjféltől háborús veszélyhelyzetet hirdetnek ki az ország területére.

Holnap tájékoztatni fogom önöket az első döntéseinkről

– tette hozzá a kormányfő.

Mint azt lapunk is megírta, az Országgyűlés kedden döntött az alaptörvény tizedik módosításáról, amivel a kormány veszélyhelyzetet hirdethet a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet vagy humanitárius katasztrófa esetén is. A most elfogadott tizedik módosítást Varga Judit igazságügyi miniszter kezdeményezte, és a javaslat indoklása szerint minden esetben meg kell valósulnia háborús cselekményeknek ahhoz, hogy a veszélyhelyzetet ki lehessen hirdetni.

A bejegyzést ITT tekintheti meg:

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond, miután ötödik kormányának tagjai esküt tettek az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 24-én. Mögötte Kövér László házelnök. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.