Hollik István: A baloldal az olajembargós vitában ismét Brüsszel mellé állt

A Fidesz továbbra is kiáll a magyarok érdekei mellett, mert szerintük nem nekünk kell megfizetni a háború árát.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 30. 13:30
HOLLIK István
Budapest, 2019. július 3. Hollik István kormányszóvivõ a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. július 3-án. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Továbbra is kitartunk Magyarország és a magyar emberek érdekei mellett, megvédjük a rezsicsökkentést, hiszen nem fordulhat elő, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát – jelentette ki Hollik István. A kormánypárt kommunikációs igazgatója videónyilatkozatában arra reagált, hogy baloldali országgyűlési képviselők és európai parlamenti képviselők is megerősítették, ha rajtuk múlna, támogatnák és megszavaznák az uniós javaslatot.
Hollik István hangsúlyozta, hogy a Fidesz–KDNP nem fogja hagyni, hogy „Brüsszel a magyar baloldallal karöltve” veszélybe sodorja a rezsicsökkentést, a családtámogatásokat, és romba döntsék mindazt, amit az elmúlt 12 évben elért a kormány.
Továbbra is kitartunk Magyarország és a magyar emberek érdekei mellett, megvédjük a rezsicsökkentést, hiszen nem fordulhat elő, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát – jelentette ki Hollik István, aki arra kérte a miniszterelnököt, hogy továbbra is tartson ki a Fidesz–KDNP álláspontja mellett, és mondjon nemet Brüsszel olajembargós javaslatára.
Kifejtette: hétfőn kezdődik az Európai Tanács ülése, ahol komoly csaták várhatók ebben az ügyben. Hozzátette: a brüsszeli olajembargós javaslat egyértelmű támadás a magyar gazdaság és a rezsicsökkentés ellen, bevezetése pedig „felérne egy magyar gazdaságra ledobott atombombával”. 

Az árak azonnali emelkedésnek indulnának, a benzin legalább 700, a gázolaj legalább 800 forintra nőne, áruhiány lépne fel – hívta fel a figyelmet.

Borítókép: Hollik István (Fotó: Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.