időjárás 34°C Ilona 2022. augusztus 18.
logo

A baloldal legnagyobb ellensége a középosztály

Bákonyi Ádám
2022.07.04. 15:26 2022.07.04. 15:42
A baloldal legnagyobb ellensége a középosztály

– Nincs lehetőség előrelépésre, és jön a recesszió, ezért azt kell nézni, hogyan lehetne igazságosabb a rendszer – hangoztatta napirend előtti felszólalásában Jámbor András. A Párbeszéd képviselője azt firtatta, meddig kell várni a tanároknak, a szociális munkásoknak, a tűzoltóknak, hogy az ő fizetésük is emelkedjen, miközben a miniszterelnök fizetését megemelték a válság idején.– Válsághelyzetben a valóban rászorulókat kell támogatni. Fizessenek a gazdagok, segítsünk a bajbajutottaknak – hangsúlyozta Jámbor András. 

– Ön nem látta, hogy mit csinált a baloldal Magyarországon az elmúlt harminc esztendő alatt, vagy csak nem akarja látni? – kérdezett vissza Rétvári Bence. 

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta: az ilyen és ehhez hasonló szlogenek mentén jutottunk el oda, hogy a baloldal az elmúlt években tanároktól, orvosoktól, nyugdíjasoktól vett el egyhavi bért, közben tömegesen bocsátottak el embereket, 15 ezer pedagógust, hatezer egészségügyi dolgozót, minderre azonban egy rossz szava sincs Jámbornak. Kiemelte: a kormány szerint fontos az erős középosztály, amely a vállán viszi az országot.

Ez önnek a legnagyobb ellensége, ezt akarja szétzúzni – jelentette ki Rétvári Bence. 

Hangsúlyozta, a kormány számára fontosak a kis- és közepes vállalkozások, viszont az ellenzék megnövelné a terheiket és megszüntetné a támogatásaikat. – A baloldal nem segít az embereknek, a kormány azonban igen – jelentette ki az államtitkár.

Borítókép: Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)


 

Szócsaták az Országgyűlésben

A kormány ezért nem vesz részt a rendkívüli ülésen

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.