Rétvári Bence: A Jobbik új elnöke támogatja a migránskvótát

Gyöngyösi Márton a brüsszeli bevándorláspárti álláspontot hangoztatja, amióta az EP-ben ül, ennek ellenére mégis elnöknek választották a hétvégén. A Jobbik egyik országgyűlési képviselője most azt próbálta bizonygatni napirend előtti felszólalásában, hogy számukra is fontos a határvédelem ügye. Rétvári Bence válaszában emlékeztetett, hogy a Jobbik új elnöke a migránskvóta ötletét is támogatja.

2022. 07. 04. 14:30
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2022. július 4. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 4-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Napi téma a határvédelem és az önálló határőrség, ennek a Jobbik nagyon örül – állította mai napirend előtti hozzászólásában a párt szónoka. Sas Zoltán a parlamentben kijelentette: a határvédelem közös nemzeti ügy, amit kiemelten fontos feladatnak tekint. 

Azt is mondta, hogy az ellenzékben is vannak hazafiak, akiknek fontos a bevándorlás megfékezése, és a határ védelme.

Várják a javaslatot, amit Pintér Sándor belügyminiszter készít elő, és amennyiben önálló törvényjavaslat lesz, és szakmailag is megfelel a Jobbiknak, támogatni fogják – ígérte a rendőrség kötelékein belül felállítandó önálló határőrséggel kapcsolatban Sas Zoltán. 

A jobbikos politikus többpárti egyeztetést is szeretne, amin ők is hozzászólnának a témához, és megtennék javaslataikat. Sas Zoltán szerint a határbiztonsággal kapcsolatban kettősségek vannak. Ez alatt azt érti, hogy nemcsak katonák, hanem rendőrök is részt vesznek a magyar határ védelmében, holott fegyveres összecsapásokra is lehet számítani.

– Akik Európa határait védik, kapjanak európai béreket – kérte még a határrendészettel kapcsolatosan Sas Zoltán.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában rámutatott, hogy a baloldal már a kezdetektől fogva támadta a határkerítést. Annak ellenére tették ezt, hogy 2015-ben, amikor az első nagyobb migrációs hullám elindult, még nem lehetett tudni, mi várható. – Mára kiderült, hogy a migráció nem áll meg, ismét egyre többen próbálják meg illegálisan átlépni a határt – magyarázta Rétvári Bence. 

Az államtitkár felhívta a figyelmet, hogy ennek ellenére a Jobbik korábbi elnöke, Vona Gábor is támadta a kerítést, amiről azt mondta, hogy hatalmas bukás, és alkalmatlan a határ védelmére. 

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frissen megválasztott elnöke pedig azt mondta a migrációs válság kapcsán, hogy menedékjogot kell adni az illegális migránsoknak is, mi több, az EP-képviselő a migránskvóta ötletét is támogatta, bevándorláspárti véleményen van.

– A Jobbik képviselője bajban van, mert ellentmond a saját elnökének – hívta fel a figyelmet Rétvári Bence. 

Tudják önök egyáltalán, hogy mit akarnak? Van olyan egymás utáni két nap, amikor ugyanazt mondják?

– szegezte a kérdéseket a jobbikosoknak, akik a hétvégén elnöknek választották Gyöngyösi Mártont. 

Fotó: Mirkó István

A Jobbik újdonsült elnökéről elmondta, hogy jelenleg a parlamentben ülő baloldali politikusok is biztosították arról a közvéleményt, hogy nem vállalnak vele közösséget. 

Szabó Tímea (Párbeszéd) például azt mondta, hogy nem méltó arra, hogy képviselő legyen, Vadai Ágnes (DK) pedig a Jobbik feloszlatását kérte Gyöngyösi miatt. Gyurcsány Ferenc (DK) úgy nyilatkozott, hogy nácikkal nem lehet kiegyezni, nem szabad elfelejteni a Gyöngyösi által felvetett zsidólistázást.

Borítókép: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 4-én.(Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.