időjárás 26°C Huba 2022. augusztus 19.
logo
A DK szóvivője nem hagyta szó nélkül Márki-Zay gyurcsányozását

Egymás ellen kelt hangulatot a DK és a Mindenki Magyarországa Mozgalom

Magyar Nemzet
2022.07.31. 22:58 2022.07.31. 23:59
Egymás ellen kelt hangulatot a DK és a Mindenki Magyarországa Mozgalom

Nem csitulnak a csúfos választási vereségi óta az ellenzéki csörték. Márki-Zay Péter és a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) állítja: a DK „több alkalommal ráindult ellenzéki jelöltekre, megosztva az ellenzéki szavazatokat” ezért az időközi választásokon a DK jelöltjeit nem fogják támogatni. 

Emlékezetes azonban, hogy éppen a bukott miniszterelnök-jelölt mozgalma volt az, amelyik a történelmi választási vereség után kifarolt a közös jelölt mögül, és külön jelöltet támogatott az időközi választáson.Korábban beszámoltunk róla, hogy június 26-án, Budapest VII. kerületében időközi választásokat tartottak, ahol az ellenzék Jenei Kevin Martint indította a DK, MSZP, Párbeszéd és a Jobbik támogatásával. Márki-Zay Péter mozgalma, az MMM azonban egy Simon József Ákos nevű jelölt mögé állt be, aki mindössze 8 százalékot szerzett – hívta fel a figyelmet a Nyugati Fény hírportál. Hozzáteszik: szerintük azért nyerhetett a fideszes jelölt 45,6 százalékkal, mert nem együttesen állt be az ellenzék Jenei Kevin Martin mögé.

Lapunk beszámolt arról, hogy a bukott miniszterelnök-jelölt ma élő Facebook-videóban jelentkezett be a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetőségével egy szentgotthárdi kávézóból, hogy elmondja: az országgyűlési választások kampányában azt tapasztalták, Gyurcsány Ferenc valójában nem akarta leváltani a kormányt. Emlékeztettek továbbá Gyurcsány plágiumbotrányára, szavazatok megosztására, a 2006-os rendőrterrorra, és az orosz kémek által vallatott magyar állampolgárokra is. 

Hiteles alternatívát teremtünk - nem támogatjuk a DK jelöltjeit az időközi választásokon– emelte ki Márki-Zay a videóban. 

Azóta a DK szóvivője, Barkóczi Balkázs közleményben reagált Márki-Zay Péter kritikáira, mondván: Hódmezővásárhely polgármesterével szívesen beszélgetünk Hódmezővásárhely ügyeiről, de csak arról, ugyanis korábbi országos politikai szerepvállalása és megszólalásai minden idők legnagyobb fideszes kétharmadához vezettek.

Borítókép: részlet Márki-Zay Péter és az MMM vezetőségének elő Facebook-bejelentkezéséből (Forrás: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.