Emelkedik a fertőzöttek száma, látogatási tilalmat rendeltek el egy fővárosi kórházban

Az áldozatok számát illetően szerencsére nem tapasztalható jelentős emelkedés.

Forrás: koronavírus.gov.hu2022. 07. 06. 14:42
null
Budapest, 2021. október 29. Az Emberi Erõforrások Minisztériuma által 2021. november 5-én közzétett képen egészségügyi dolgozók a Szent Margit Kórház skill-laborjában. Az oktatóteremben 22 millió forint értékû, a betegellátáshoz szükséges beavatkozásokat modellezõ, az egészségügyi dolgozók tudásának fejlesztését szolgáló, modern technikai eszközt helyeztek el. MTI/Emmi/Bartos Gyula Fotó: Emmi/Bartos Gyula
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hetekben ugrásszerűen megemelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma. A Koronavírus.gov.hu tájékoztatása szerint míg június első felében ezerhatszáz fő körül, a hó végén már háromezer fölött volt a betegek száma, ami július elejére még tovább növekedett. A kormányzati portál elmúlt heti összesítése szerint 4663 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon.

Az áldozatok számát illetően szerencsére nem tapasztalható jelentős emelkedés: az elmúlt héten tizennégy, többségében idős, krónikus beteg vesztette életét, a korábbi hetekben pedig huszonhárom-huszonnégy fő volt az elhunytak száma. 

A legutóbb közölt szennyvízvizsgálatok azonban bizakodásra adhatnak okot, mivel a 26. héten a szennyvizek SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációjában korábban tapasztalt emelkedés megállt, a mintavételi helyek többségét stagnáló tendencia jellemzi. További emelkedés a vizsgált Budapest környéki agglomerációs települések és Eger szennyvíz mintája esetében tapasztalható. 

A koronavírus szokatlan nyári jelenlétét, illetve a fertőzöttek számának emelkedését egyébként az omikron két új alváltozatának terjedése okozza. Jó hír azonban, hogy a BA.4 és BA.5 variáns a korábbiakhoz képest jóval enyhébb tünetekkel jár, így kórházi ellátásra is nagyon kevés beteg szorul.

Járványügyi okok miatt ugyanakkor a Szent Margit Kórház Ápolási-Krónikus és Kardiológiai Osztályán hétfőtől látogatási tilalmat rendeltek el

Borítókép: Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által 2021. november 5-én közzétett képen egészségügyi dolgozók a Szent Margit Kórház skill-laborjában. Az oktatóteremben 22 millió forint értékű, a betegellátáshoz szükséges beavatkozásokat modellező, az egészségügyi dolgozók tudásának fejlesztését szolgáló, modern technikai eszközt helyeztek el. (Fotó: MTI/Emmi/Bartos Gyula)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.