időjárás 11°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo
Idén százezernél többen próbáltak illegálisan Magyarországra jutni

Kocsis Máté: Magyarország biztonságából nem engedhetünk!

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2022.07.02. 13:52 2022.07.02. 15:02
Kocsis Máté: Magyarország biztonságából nem engedhetünk!

– Egyre durvul a helyzet a déli határnál: két migránscsoport fegyverekkel lőtte egymást hajnalban Szabadkánál, a hírek szerint halálos áldozatok is vannak – jelezte Facebook-bejegyzésében Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője hozzátette: csak idén százezernél többen próbáltak illegálisan Magyarországra lépni, válogatott módszerekkel, hol alagutakon, hol létrán, hol kövekkel, hol fegyverrel.

 

– A katonák és a rendőrök állják a sarat, de a háború miatt nagy szükség lenne a munkájukra az ukrán határnál is. Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász-testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik! Magyarország biztonságából nem engedhetünk! 

– rögzítette a kormánypárti politikus.

Mint azt lapunk is megírta, migránsok támadtak egymásra szombatra virradóra a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a rendőrség különleges egységei, amelyek golyóálló mellényben közelítették meg a helyszínt. Beszámolók szerint az utóbbi időben nőtt a nyomás a szerb–magyar határszakaszon, és arra is volt példa, hogy a migránsok megdobálták a határőröket, így az sem zárható ki, hogy a most használt fegyvereket eredetileg nem egymás, hanem a határt védők ellen akarták használni.

Muszáj megszervezünk egy új határvadászrendszert

– rögzítette Orbán Viktor még péntek reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában jelezve, hogy ezt a munkát a belügyminiszterre bízták rövid határidővel. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy eddig 800 ezer menekült érkezett Ukrajnából, miközben százezer illegális határátlépő érkezett dél felől. Emellett a kormányfő szombaton, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztavatási ünnepségén hangsúlyozta, hogy az állam legfontosabb feladata a közrend védelme.

Borítókép: Kocsis Máté (Fotó: Havran Zoltán)

Durvul a helyzet a déli határon

Határsértők hatvanfős csoportját tartóztatták fel Ásotthalomnál

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.