időjárás 22°C Klára 2022. augusztus 12.
logo

Kizuhant egy férfi az óriáskerékből a Balaton Soundon

Magyar Nemzet
2022.07.01. 18:54 2022.07.02. 00:47
 Kizuhant egy férfi az óriáskerékből a Balaton Soundon

A fiatal férfi súlyos koponya-, gerinc-, illetve belső sérüléseket szenvedett, helyszíni ellátás után azonnal a sürgősségi osztályra szállították 

– tájékoztatott lapunk megkeresésére az Országos Mentőszolgálat annak a fesztiválozónak az állapotáról, aki kizuhant az óriáskerékből a Balaton Soundon. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon pénteken azt írta, hogy eljárás indult, nyomozás keretében vizsgálják a baleset körülményeit.

Úgy tudjuk, egy magyar fesztiválozó fiatalról van szó. Egyébként a Balaton Sound történetében nem volt még hasonló baleset. A Sziget-sajtóiroda közleményében kifejti: egy sérült fiatalemberhez hívták a Sound egészségügyi szolgálatát csütörtök este 11 órakor. A mentők pár percen belül kiérkeztek és miután stabilizálták a sérült állapotát, a fiatal férfit kórházba szállították. A szemtanúk beszámolója szerint a fiatalember a fesztivál területén működő óriáskerék egyik gondolájába egyedül szállt be, majd menet közben a magas védőkorlát feletti keskeny résen átmászott és onnan leesett.

Cselekedetére semmi előzetes jel nem utalt, a történtek pillanatok alatt zajlottak le, esély sem volt a baleset megakadályozására. Az óriáskerék, melyet egy önálló mutatványos szolgáltató cég üzemeltet, érvényes tanúsítvánnyal rendelkezik, biztonsági ajtajai az ellenőrzés szerint megfelelően záródtak. Az óriáskerék bejáratánál és minden egyes kabinban több nyelvű felirat figyelmezteti a felhasználókat a szerkezet rendeltetésszerű használatára. A szolgáltató cég történetében – elmondásuk szerint – hasonló eset még sosem történt. A szervezők megdöbbenéssel értesültek az eseményről és bíznak a fiatalember mielőbbi felépülésében.

Benis Dániel, a Balaton Sound műszaki vezetője az Indexnek elárulta, hogy a férfi életben van, és nem feltételezik róla, hogy drog befolyásoltsága alatt lett volna, így vélhetően kalandvágyból mászott ki a kabinból. Arról nem érkezett visszajelzés, hogy keresnék őt a barátai, ezért valószínűleg egyedül volt a fesztiválon. – A férfi nyolc-tíz métert zuhant – mondta Benis Dániel a hírportálnak, hozzátéve, hogy az óriáskerék változatlanul üzemel tovább.

Egyébként a Balaton Soundot két év kihagyás után rendezik meg újra Zamárdiban. Legutóbb, 2019-ben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság több tanáccsal is ellátta a fesztiválozókat: többek között arra hívták fel a figyelmet, hogy a fesztiválozók ne engedjenek a csábításnak, rábeszélésnek, mondjanak nemet az alkoholra, a dohányzásra, és a drogokra. Valamint arra is felhívták akkor a figyelmet, hogy ne egyedül menjenek a fesztiválra és ne szakadjanak el a társaságtól. Hangsúlyozták akkor azt is, hogy a pénztárcákat, bankkártyákat, mobiltelefonodat biztonságos helyre érdemes tenni és ne hagyja senki őrizetlenül a sátorban.

Borítókép: Óriáskerék a Balaton Soundon (Fotó: MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.