Gyurcsány nem először hagyta ki a rendkívüli ülést

A Demokratikus Koalíció elnökével az élen maga a baloldal bizonyítja a kormány igazát, miszerint az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülések hiteltelenek, csupán politikai blöffnek, hangulatkeltésnek tekinthetők. A bukott miniszterelnök most hétfőn sem jelent meg a rendkívüli ülésen, akárcsak a tavaly februárin, amelynek egyik kezdeményezője ő maga volt.

Bákonyi Ádám
2022. 08. 10. 5:50
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2020. május 20. Gyurcsány Ferenc, a DK vezérszónoka felszólal a különleges gazdasági övezetrõl és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló kormányzati elõterjesztés általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. május 20-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormányt nem érdekli az emberek sorsa – hangoztatták az ellenzéki politikusok a parlament hétfői, általuk kezdeményezett rendkívüli ülésén, amelyen a katatörvény eltörlését és a rezsiemelés „megszüntetését” szerették volna elérni. A Kormányzati Tájékoztatási Központ ugyanakkor közölte: a baloldal a háborús válság időszakában sem támogatta a magyar családok védelmét szolgáló intézkedéseket, a bevezetésétől kezdve támadták a rezsicsökkentést, a kata adónem bevezetését pedig meg sem szavazták, ezért a kormány tagjai nem vesznek részt az ülésen. 

Az ellenzék azonban hiába próbálta a kormányt érdektelenséggel vádolni, hamar kiderült, hogy ez sokkal inkább őket jellemzi. Az általuk kezdeményezett rendkívüli ülésre ugyanis tucatnyi baloldali képviselő nem ment el, élükön a „készülő” Gyurcsány Ferenccel. De a távolmaradók között volt még Jakab Péter (Jobbik), Tóth Bertalan (MSZP), Jámbor András (Párbeszéd), illetve Sebián-Petrovszki László (DK) is. 

Nem ez az első eset, hogy maga a baloldal bizonyítja a kormány igazát, miszerint az általuk kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülések csupán hangulatkeltésnek tekinthetők. Emlékezetes: hasonló forgatókönyv szerint zajlottak az események tavaly februárban is, amikor a baloldal a járványügyi intézkedések ürügyén kezdeményezett rendkívüli ülést. Erre a kormánypárti képviselők ugyancsak nem mentek el, hangsúlyozva: politikai blöffről van szó, ami egy újabb eszköz az ellenzéknek, hogy a járvány elleni védekezést támadják. 

Az ülésen végül nem jelent meg Gyurcsány Ferenc mellett Mellár Tamás, Mesterházy Attila, Rig Lajos, Stummer János, Szakács László, Hadházy Ákos és Szél Bernadett sem.

 „Gyurcsány Ferenc volt az első számú kezdeményezője a mai parlamenti ülésnek, amelyre végül el sem ment. Vajon miért?” – írta ekkor közösségi oldalán Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője felvetette, hogy Gyurcsány „épp Brüsszelben vizsgálódik Klárával, hogy miért nincs elég vakcina az EU-ban”, vagy „átlépett a Szanyi-féle Iszommba”, vagy „ma költözteti el Niedermüller VII. kerületi önkormányzatából az áramlopógépet”, illetve „ma ő ment Ukrajnába cigit csempészni Legény Zsolt helyett”. „A helyes megfejtők között Gyurcsányék cége, az Altus törvénytelen kölcsönszerződést sorsol ki” – zárta sorait Kocsis Máté. Végül, de nem utolsósorban: a baloldal nem csupán a katát nem szavazta meg, illetve támadta végig a rezsicsökkentést, nemet mondott az áfacsökkentésekre, a családi adókedvezményre, a gyed extrára, az otthonteremtési programra, azaz minden, az embereket segítő kormányzati intézkedésre.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.