Fidesz: Elképesztő, ami az Európai Parlamentben zajlik

A nagyobbik kormánypárt közleményben jelezte, hogy a brüsszeli baloldal vissza akarja tartani a Magyarországnak járó pénzeket.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 09. 15. 14:18
null
EP-136133D_Plenary_14_Hungary Fotó: Fred MARVAUX
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Elképesztő, ami az Európai Parlamentben zajlik – reagált a Fidesz, miután az EP döntött arról, hogy elfogadják a Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő által jegyzett jelentést, ami azt állítja, hogy Magyarország súlyosan és rendszerszerűen megsérti az Európai Unió alapját képező európai értékeket. A nagyobbik kormánypárt közleménye megjegyzi: miközben Európa lakosai épp az elhibázott brüsszeli szankciók miatt energiaválságtól szenvednek, a baloldali többségű Európai Parlamentnek még ebben a válságos helyzetben is az a legfontosabb, hogy Magyarországot támadja.

 

Mint írják, az elhibázott brüsszeli szankciók miatt nem látott energiaválság sújtja Európát, a szankciók az energiaárakat is az egekbe emelték. Sok európai országban áram- és gázkorlátozásokra készülnek, az árak drasztikusan emelkednek, az európai emberek elszegényednek, az európai gazdaság visszaesőben van.

 

– Elképesztő, hogy az Európai Parlament baloldali többsége a mostani válságban is csak Magyarország támadásával van elfoglalva. A brüsszeli baloldal újra és újra meg akarja büntetni Magyarországot, és vissza akarja tartani a hazánknak járó pénzeket. Teszik ezt azért, mert az áprilisi magyar választáson ismét a Fidesz–KDNP győzött, amely nem engedi be a migránsokat Magyarországra, nem engedi be az LMBTQ-propagandát az iskolákba, és ellenzi az energiaválságot okozó brüsszeli szankciókat – fogalmazott a Fidesz közleménye, jelezve, szégyen, hogy a magyar baloldali EP-képviselők ismét saját hazájuk ellen dolgoznak.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Európai Parlament)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.