időjárás 2°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Fidesz: Mielőbb üljön össze a nemzetbiztonsági bizottság!

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.09.24. 13:18 2022.09.24. 14:19
Fidesz: Mielőbb üljön össze a nemzetbiztonsági bizottság!

– Példátlan eset került felszínre, amikor Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje elárulta, hogy több milliárd forint kampánytámogatást kaptak külföldről – olvasható a Fidesz közleményében. Hozzátették: ez amellett, hogy törvénytelen, még durva beavatkozási kísérlet is a magyar választásokba. A botrány szuverenitási és nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet, ezért nem maradhat tisztázatlanul.

 

Halász János, frakcióvezető-helyettes, a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke arra kérte a közleményben Sas Zoltánt, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnökét, hogy mielőbb hívja össze a bizottságot, és tegye lehetővé az ügy feltárását.

 

A minap Sas Zoltán a Magyar Nemzet érdeklődésére leszögezte: támogatja, hogy a nemzetbiztonsági bizottság kivizsgálja a Márki-Zay Péter mozgalmának nyújtott amerikai kampánytámogatások ügyét. Ismert: Kocsis Máté csütörtökön jelentette be, hogy a kormánypártok frakcióvezetői kezdeményezni fogják, a testület tekintse át a baloldali pártok külföldi kampánytámogatásának ügyét.

Mindez azután vált szükségessé, hogy Márki-Zay Péter, a baloldal bukott miniszterelnöke nemrég maga ismerte be, hogy százmilliók érkezhettek az országgyűlési választás kampányában a mozgalmához. Ráadásul Hódmezővásárhely polgármestere arról is vallott, hogy a támogatás egy Action for Democracy nevű amerikai alapítványtól érkezett, ami közvetlenül a magyar választás előtt jött létre és még a választási kampány után is kapott pénzt a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) a Soros Györgyhöz köthető szervezettől. Márki-Zay érvelése szerint az MMM nem párt, ezért a szervezet nyugodtan elfogadhat külföldről érkező támogatásokat.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.