időjárás 4°C Vilma 2022. december 5.
logo

Döntés: Magyarország csaknem háromszázmilliárd forintot kaphat

Forrás: Facebook
2022.10.05. 12:31 2022.10.05. 15:00
Döntés: Magyarország csaknem háromszázmilliárd forintot kaphat

Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentést tett Facebook-oldalán. A bejegyzésben arról ír, hogy Magyarország uniós támogatást kaphat a fosszilis energiafelhasználás csökkentésére.

Bejelentés: az uniós pénzügyminiszterek tanácsán döntöttünk arról, hogy Magyarország közel 300 milliárd forintot kaphat a fosszilis energiafelhasználás csökkentésére

– olvasható a miniszter bejegyzésében.

 

A kőolajellátás továbbra is akadálymentes

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter emlékeztett rá, hazánk elérte, hogy 

az olajársapka-mechanizmus alól kivételt kapjon a csővezetékes szállítási mód, így Magyarország kőolajellátásának biztonságát már nem veszélyeztetik az intézkedések.

A magyar kormány képviselői elérték azt is, hogy a nukleáris energiához kapcsolódó tevékenységek mentességet kapjanak, így nemcsak a már meglévő atomerőművek működéséhez, hanem a kifejezetten új reaktorok építéséhez szükséges szolgáltatások és termékek is a kivételek közé lettek sorolva Brüsszelben.

A vg.hu beszámolója szerint ott, ahol nagy vonalakban megegyeztek az uniós országok nagykövetei a nyolcadik szankciós csomagról Oroszország ellen, a részletek megszövegezése szerdán lesz esedékes – értesült hét európai diplomatától is a Politico. Az újabb szankciós kört Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kezdeményezte a múlt héten, miután Oroszország tartalékosok százezreit mozgósította.

 

Borítókép: Varga Mihály (Fotó: MTI/Vajda János)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.