Összefogás indult a budai kisvállalkozásokért

A budai vállalkozások támogatását, a helyben vásárlás előmozdítását, a közösségépítést és a környezettudatosabb vásárlás népszerűsítését tűzte ki célul a Vegyél budait! kezdeményezés, amelyet a Vállalkozók a Polgári Értékekért Egyesület valósított meg idén.

Forrás: VÁLLALKOZÓK A POLGÁRI ÉRTÉKEKÉRT EGYESÜLET2022. 10. 28. 18:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vegyél budait! projekt a II. és III. kerületi kis- és középvállalkozásokat kívánja segíteni. A kezdeményezést a koronavírus-járvány következtében tapasztalt komoly bevétel-visszaesés hívta életre, legfőbb célja pedig az, hogy új, helyi vásárlóközösséget hozzon létre, új bevételeket generálva az üzleteknek, miközben a környezetterhelés is csökkenthető.

Fontosnak tartjuk, hogy a helyi lakosok jobban megismerkedhessenek a helyi vállalkozások termékeivel. Láttatni szeretnénk, hogy mennyi érték megtalálható helyben, és hogy az itteni termékek választásával a környezetüket is védjük. Így a tudatos vásárlás, a fenntartható fejlődés irányába történő szemléletformálás üzenetét is közvetíteni tudjuk. Hisszük, hogy működésünkkel a lokális közösségek erősítéséhez is hozzájárulunk

– hangsúlyozta Balla Gergely, a Vállalkozók a Polgári Értékekért Egyesület elnöke, címzetes egyetemi docens, vállalkozásfejlesztési és projektmenedzsment-szakértő a projektzáró sajtótájékoztatón.

A helyben vásárlás kevesebb közlekedést, így kevesebb környezetterhelést jelent, továbbá a helyi önkormányzatoknál is magasabb adóbevételeket generál, és az ezekből megvalósított fejlesztések a kerületek további fejlődését, a helyi közösségek érdekeit szolgálják majd

– emelte ki Gór Csaba II. kerületi frakcióvezető, a projekt fővédnöke.

Az egyesület több mint hatszáz helyi, II. és III. kerületi szolgáltatásról, vállalkozásról gyűjtött össze adatokat és elérhetőségeket, melyeket weboldalán, a www.budaert.hu címen a nagyközönség számára is elérhetővé tett/tesz. Ezenfelül az egyesület a Facebook-oldalán is folyamatosan tájékoztatja az érintetteket a helyben vásárlás előnyeiről, lehetőségeiről – olvasható a Vállalkozók a Polgári Értékekért Egyesület közleményében.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.